Arome pentru babusca

Nade si momeli
Share
img

Orice pescar stie ca pestilor le plac aromele dulci ,de  fructe, ciocolata, vanilie, capsuni, miere dar insa putini sunt  pescarii care folosesc arome iuti ca boiaua iute, piper  folosite  in special in apele reci. Singurele arome folosite la  scara larga sunt cele de anason si cateodata feniculul, asa  numitele  arome exotice.

Pescuitul la babusca este un varf al  pescuitului stationar de finete. Pescarii nu cauta kilogarme indesate in juvelnic , ci provocarea reprezentata de un  pescuit  dificil, fin si tehnic.

Babusca mare de 300-400 gr, atat de greu de gasit la noi  dar prezenta pe  scara larga in alte tari ramane un peste  greu de capturat si o mare mica provocare.

Spre deosebire de alte specii  care  in sezonul rece isi reduc  metabolismul babusca ramane un  peste activ.


In Romania babusca  este privita ca un peste ce nu are o  importanta prea mare,pescarii cautand    crapul,carasul,somnul de dimensiuni mari  decat  cei 15 cm care ii are babusca.


In ceea ce priveste componenta nadei, babusca pare una  dintre cele mai agere  dintre speciile pasnice,fiind ,,intaratata'' de  anumiti aditivi  amari , dulci sau iuti. Orice nada este o asociere din componente diverse ca:

  • fainuri
  • sroturi
  • boabe si seminte
  • momeli de origine animala
  • pamant
  • aditivi de culoare, gust si miros

Componenta de baza pentru babusca la inceput de  primavara ramane tot pesmetul rosu, obtiunt din paine  prajita la foc mic.

O alta  componenta utilizata de obicei este miezul de nuca  de cocos gasit  in MAGAZINELE DE PESCUIT sub numele  de coprah sau coco belge, care permite nadei foarte  bine  sa lucreze.

O ala nada buna este un nutret (PV 1) pentru bovine si cabaline cu o culoare inchisa, un produs dulce, atractiv pentru exemplarele  mari de babusca.

Desemenea  babusca se dovedeste un peste sensibil si in  fata  porumbului, produsele din porumb asa cum sunt  germenii de porumb  distribuiti sub denumirea  comerciala de baby corn, sau malaiul  constituie deasemenea o  atractie.

NU este de neglijat nici nadele cu aroma de piper , boia si usturoi  babusca fiind foarte receptiva.


Canepa constituie pentru babusca una din atractiile  principale. Ca o recomandare se folseste canepa macinata , fiarta  pe perioada verii si canepa  prajita in sezonul rece.

Gasim in raionul de condimente al magazinelor  si  mirodenii  ce sunt eficiente la pescuit, cum ar fi:

  • curry-ul
  • chimenul
  • piperul
  • boiaua
  • praful de usturoi
  • cuisoarele
  • scortisoara

In arhitectura  nadei conteaza atat  compozitia , culoarea, valoarea nutritiva, cat si modul in care ea lucreaza  odata ajunsa in  apa. Pescarii de stationar au cautat intotdeauna  acea componenta care adaugata in retetele  de  nada sa faca diferenta pe balta.

Arome pentru babusca : 3 comentarii

  • fir 0,16 ,ac 0,12, pluta 1 gr,

  • descrie o linie buna de pluta pt. babusca , nada momeli , etc.multumesc

  • "componenta de baza pentru babusca la inceput de primavara ramane tot pesmetul rosu, obtiunt din paine prajita la foc mic."

    pezmetul rosu(chapelure rouge) se obtine numai din coaja de paine !!!