- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
MODUL DE PREGATIRE SI CURATARE AL PESTELUI PENTRU GATIRE
Pestele este unul dintre cele mai sanatoase alimente .Pe cat este de sanatos,pe atat este de periculos consumul acestuia in stare alterata ,deoarece este un aliment extrem de perisabil care se strica destul de repede. Deci se impune o atentie deosebita in consumul acestui aliment. Pentru asta trebuie sa respectam cateva criterii enumerate mai jos :
Pestele inainte de a fi gatit trebuie pregatit si curatat cu foarte mare atentie fara a-si pierde din calitati astfel:
Indepartarea solzilor
Eviscerarea pestelui
- Pestele care provine din mediul marin se va spala cu apa usor sarata, iar pestele de apa dulce se va spala numai cu apa rece cu putin otet sau lamaie
- mirosul neplacut care ramane pe maini dupa curatarea pestelui, se poate
indeparta cu putina zeama de lamaie.
Urmeaza pregatirea pestelui functie de felul in care ne-am propus sa-l preparam adica feliere, taiere, filetare.
VA DORESC FIR INTINS IN NOUL AN 2010!
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
CURATAREA SI PREGATIREA PESTELUI : 0 comentarii