FROLIC folosit ca nada la crap

Nade si momeli
Share
img

In realitate frolic-ul este o marca de alimente facuta special pentru caini.Aceasta marca elaboreaza diverse produse in alimentatia cainilor insa in prinderea crapilor cele mai utilizate sunt doua varietati.


Una este cea cu pui , legume si orez iar cealalta este aceea ce are in componenta carne de vita, morcovi si cereale.


Compozitia mai completa ce o veti gasi direct pe punga este de 

 

  • cereale, 
  • produse de origine vegetala, 
  • carne si produse de origine animala, 
  • uleiuri, 
  • grasimi, 
  • morcovi, 
  • substante minerale, 
  • lapte si produse din lapte, 
  • zahar, 
  • peste, 
  • coloranti si conservanti.


In unele articole am citit despre acest produs ca de fapt continutul de carne este destul de redus insa se compenseaza aceasta carenta prin adaugarea unor arome de carne ce face ca aceasta mancare sa fie foarte cautata atat de crescatorii de mascote canine cat si de pescarii de crap.

 


Aceasta mancare folosita ca momeala este foarte rapid acceptata atat de crap cat si de mreana.


Este o nada solubila insa poate dura in carlig 2-3 ore. Pentru a o face si mai rezistenta recomand ca acea cantitate ce o veti folosi in carlig sa o lasati cu o zi inainte intr-un loc uscat si rece. Exista multe marci ce fabrica produse asemanatoare dar dupa parerea mea foarte putine se pot apropia de consistenta nutritiva si digestiva ce o are frolic in atractia pestelui.

Pe de alta parte multe din aceste imitatii plutesc ceea ce reprezinta o problema grava in momentul momirii. Niciodata nu trebuie sa gandim ca doar cu o marca buna de momeala cunoscuta pe plan mondial vom putea prinde crapi mari .


De multe ori vom avea surpriza ca vecinii nostri de pescuit prind pesti mai multi si mai mari cu momeli ce niciodata nu ai auzit de ele facute in casa.


O astfel de reteta am descris-o intr-un articol anterior.

Frolic-ul este foarte usor de pus in carlig si se poate folosi in 

 

  • combinatie cu un pellet sau 
  • cu un boillies 
  • si chiar si cu porumb .

 


In toate aceste combinatii da foarte bune rezultate pentru ca aceasta momeala pentru inalta concentratie nutritiva este foarte repede acceptata de crap chiar si in locuri unde nu a fost folosita niciodata.


Frolic-ul uscat se poate macina si folosi ca parte de compozitie in fabricarea boillies-urilor.


Intr-un viitor articol am sa va dau cateva retete pe baza de frolic.


Insa pana atunci Va urez un AN NOU FERICIT si FIRE INTINSE la toti pescarii din acest site.

FROLIC folosit ca nada la crap : 16 comentarii

  • ady16041604 lasal pe cleo sa mearga cu ciorapu pe ebro ca ii creste barba si peste nu prinde :d

  • ady16041604 daca vrei un sfat intre caspe shi chiprana e un pod cum treci podu bagate in dreapta iati peletzi din decathlon (carp spirit tabletas 25 mm 11,95 euro)asta daca vrei sa prinzi crap acolo si iati de pe ebay pelleti robin red de 30 mm modelu ala roshu e 14 euro la ala da si somnu somn intra mai rar dar mai intra eu merg din valencia o data pe luna acolo shi nu plec fara peste niciodata tabletele de decathlon cand le prinzi iati 2 3 pungi ca sunt foarte greu de gasit

  • nu prea merg pe la balti, sunt impatimit al dunarii si jiului....singura chestie pe care am observat-o atunci cand nu vrea sa manance crapul este sa ai rabdare si sa nu schimbi momeala...ca poate vrea la altceva...persevereaza si vei avea pana la urma rezultate...chiar daca, cateodata astepti mai mult decat ti-ai dorit...
    am facut comparatie intre mine si parteneri de pescuit care schimba momeala si pot sa spun ca am iesit mai bine de fiecare data...
    fir intins la toata lumea...

  • depinde de balta.in unele folosesc mamaliga, in altele folosesc porumb iar in altele folosesc boillies-uri sau pellets.iar arome foloseste cele ce se raspandesc la suprafata.

  • in luna lui iunie-iulie ce tip de nada se foloseste la crap si caras in balta nu in rauri?eu folosesc mamaliga cu arome de capsuni,vanilie voi ce folositi?

  • ai dreptate flo24 in ultimul an crapul si salaul nu prea vrea sa traga mai ales intre chiprana si caspe .
    eu crap si somn am prins in burgo de ebro chiar sub pod.adevarul ca nici eu nu stiu ce sa mai folosesc de momeala.

  • sall pe toti si in special pe cleo care spune ca in romania mamaliga si porumbul fac legea sa nu-ti crezi frate ca nui asa cum crezi tu sau poate e prin locurile de unde esti tu dar in baltile mari si cunoscute nu mai faci nimic cu antica mamaliga iar cu porumbul nici vorba de crap numai cteno dar si asta trage rar daca nu ai o nada buna pe baza de grau,mazare orz,in nada iar despre ebro esti total gresit informat daca nu sti ce sa-i dai poti sta si 2-3 zile acolo si nu prinzi nimik am intalnit o gramada deai nostri pe ebro care nu prinsesera nimik si se tot intrebau de ce si cu ce au gresit.ps:ebro e unul din cele mai tari rauri unde se prinde somn de peste 100kg iar crapul de peste 25kg asa ca tu aberezi cand vorbesti de(soseta uda).fir intins frate

  • nu se uita la adresa din buletin pestii.
    indiferent de tara acestia au comportamente similare. in alte tari insa densitatea populatiei de peste este mult mai mare si implicit nr de capturi creste. totusi orice balta are particularitatile ei, specificul diferind mult. merita incercat si chiar daca din prima nu o sa prindem toti pestii din lac cu o nadire adecvata o sa se obisnuiasca si cu noua nada.
    oricum aici e vb de un ansamblu echilibrat de nada - montura - alegerea locului.

  • cleo mi-ar place sa te vad pescuind pe ebro folosind ca nada o soseata uda.sa nu crezi ca aici poti pacali pestii mai usor ca in romania doar ca aici numarul lor atat in rauri cat si in lacuri este mult mai mare asa ca si probabilitatile de a prinde sunt mult mai mari.

  • multumesc marius ma bucur ca ti-a placut articolul meu insa sper sa fie de folos la cat mai multi pescari si nu doar sa fie considerat doar ca un bun moment de lectura(capturile tale sunt impresionante).ai dreptate ca trebuie sa folosim cat mai mult aceste ingrediente pentru ca sunt mult mai ieftine si de multe ori mai bune.asa ca dupa cum zicea si barzu florin in locurile in care aveti rezultate bune experimentati cu momeala noua la unul dintre bete.asa puteti avea o nada mult mai diversificata in zilele in care pestii nu mananca foarte bine.