- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
La inceputul sezononului de pescuit, pentru a-si recapata vigoarea, crapul cauta cu precadere hrana naturala vie, cum ar fi de exemplu larve de insecte. Pescarii care locuiesc in vecinatatea marilor rauri sau Dunare sustin ca pana la seceris una din cele mai bune momeali pentru crap ar fi larva de albina salbatica!
cuib de albine salbatice
Cuiburile’’ acestor insecte sunt construite cu multa migala din ceara, asemanatoare fagurilor si le gasim in cele mai variate locuri: podurile surelor sau grajdurilor, pe sub tiglele de pe acoperis, dar si in salciile de pe malul raurilor.
In functie de marime, un asemenea cuib poate contine 100-200 celule, care seamana la forma cu cele de fagure si in fiecare din ele se dezvolta o larva.
fagure cu larve
Operatia de adunare a larvelor nu este una lipsita de pericol, dar cu putina iscusinta vom reusi fara probleme. In primul rand actiunea o vom planifica in jurul orelor amiezii, cand albinele sunt plecate la serviciu’’.
Avem de a face doar cu cativa bodyguarzi’’ pa care- iputem pacali cu usurinta. Pentru orice eventualitate ne vom imbraca suficient de gros, cu capison, eventual a plasa trasa pe fata cum folosesc apicultorii.
Daca ne-am echipat corespunzator, cu ajutorul unui par vom lovi cuibul in asa fel, ca el sa cada din prima lovitura si sa se rostogoleasca la o distanta cat mai mare de locul sau initial. ,,Paznicii’’ fiind consemnata la domiciliu nu vor parasi amplasamentul initial al cuibului roind doar in jurul locului respectiv. Astfel putem aduna larvele din cuib, fara a fi expusi vreunui pericol. Le adunam intr-un borcan curat, cu capacul perforat pentru aerisire. Tinute astfel intr-un loc racorcos, larvele vor putea fi mentinute in viata chiar si o saptamana, timp suficient pentru o partida , doua.
larve de albina
Larvele albinei salbatice seamana foarte mult cu viermusul comun, dar are corpul mult mai voluminos, ceea ce este tocmai pa gustul crapului.
Pentru fixarea larvei in carlig, introducem varful acestuia in gura larvei, dupa care il tregem usor pana trece de curbura, astfel incat varful carligului sa iasa din corpul larvei pana aproape de spin. Daca larva este suficient de mare, ajungem sa punem una
singura in carlig, daca nu, putem pune si cate doua, ori buchet.
Daca dupa cateva zile de depozitare, datorita caldurii larva trece in stadiul de pupa, nu ezitati sa le folositi in carlig. Crapul, dar si alti pesti le vor consuma cu placere.
Fir intins si multa atenti la ,,recoltare’’!
Larva de albina : 18 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
cu siguranta pozele sunt de pe net... in fine .... daca tot vreti sunt si asa numitele albine salbatice de pe la noi dar acelea sunt mai mari decat o viespe si construiesc un pic altfel cuibul. in zona cluj am vazut aceasta specie. desi eu tind sa le zic viespe in zona apahida le zic albine salbatice. sunt cam de 3 cm si au un colorit mai mult spre maro cu negru decat la viespe galben negru. cuibul insa este cam aceeasi ca si al viespii numai ca este de dimensiune mult mai mare. nu stiu cum le zice stiintific dar popular am inteles ca acelea sunt albine salbatice. cei interesati de o poza cu ele sa imi zica si pot posta una. am vre-o 2 cu un cuib pe undeva.
@bentud-poza aia cu fagurii e facuta de tine?iar cuibul ala pozat in pom este specific albinei salbatice africane!!!!!!copacul ,sigur este dintr-o flora specifica...africii(in spate se vad palmierii)!iar in ardeal,dupa cate stiu eu nu-s albine salbatice!!!!!!!numa' daca nu s-o schimbat clima!
aceste larve sunt foarte savurate de cleni in zone cu repezisuri ale raului mures (ludus) cum spunem noi ardelelenii, dar nu sunt hrana numai pentru crap.
pescuiam la cosas (lacusta) pentru clean si am luat crap de 5kg la varsta de 15 ani. inceracati cu greiere pentru clean.
aceste larve sunt foarte savurate de cleni in zone cu repezisuri ale raului mures (ludus) cum spunem noi ardelelenii, dar nu sunt hrana numai pentru crap.
pescuiam la cosas (lacusta) pentru clean si am luat crap de 5kg la varsta de 15 ani. inceracati cu greiere pentru clean.
am mai auzito cu larvele de albina dar nam crezut...se poate sa prinzi crap dar sa fie numa crap an balta.altfel nai nici o sansa.......te rup caraseiii
@de_moon albinele "domestice" roiesc cel putin o data pe an.(de ~70 de ani in fam mea exista apicultori)..........daca nu esti pe "faza",pleaca(de obicei "in padure").............acolo isi schimba marimea,comportamentu,"casa".(se salbaticesc} .....oricum nu sunt de acord cu momeala asta.cauta rime,cari,muste,crocodili,elefanti,pietroaie, orice , dar nu albine(larvele sunt copii lor).nu fac pe sensibilu ,dar nu vreau sa ajungem ca si china in perioada lui mao cu vrabiile.(apropo nu ma bat cu pumnu in piept dar eu nu o sa fiu niciodata de acord cu campania "fieru la fier,hirtia la hirtie,plasticu la plastic.am venit din delta cu dozele goale de bere ,nu am vrut sa le las acolo,nu au ars,.......colectorii de gunoaie sa angajeze "sortatori".......... ei vind fieru si plasticu. pe mine ma taxeaza la fel...sa fie sanatosi!) nuuuuuuu!!!!!!!!omoriti albinele!!!(nici mie nu mi plac,dar le respect.)
din ce zona esti? nu vorbim de viespe aici, clar.
poate ma insel eu dar in romania nu exista cuiburi de albine "salbatice" cum specifici tu... poate te referi la ruda albinei..care se numeste viespe... si o gasim acolo unde spui tu.