Legarea mustelor artificiale - Scule necesare

Nade si momeli
Share
img

Legarea mustelor artificiale – Scule necesare .


Am postat acum cateva luni un topc pe forum despre muste artificiale si se pare ca sunt persoane interesante.

O sa incerc sa incropesc in graba partea 1 dintr-o serie de articole sper care sa prezinte cum devine un carlig, doua pene si o ata o momeala atractiva pentru clean, pastrav, si multi alti pesti.

Haideti sa vedemm de ce este nevoie:Multe firme producatoare ofera separat sau in set ustensile de legat muste. In principal aveti nevoie de:

Menghina pentru legat muste: Nu as sfatui lumea sa cumpere de inceput ceva complicat decat daca are intensii serioase de a face muste in urmatorii ani pana la ultima pensie ;)

Exista multe variatii de menghine care mai de care cu digerite grade de mobilitate. Alegeti ceva mediu.


Bobinatorul este un alt dispozitiv foarte important care nu poate lipsi din trusa. Este bine ca in functie de bobinele folosite sa avem mai multe bobinatoare. Incercati cele cu insertii ceramice daca vreti sa le utilizati intens, daca nu este in regula si

una metalica. Totusi cautati pe cele care se pot adapta dpdv al stangerii mosorului, deoarece daca lucrati cu diferite tipuri de fire o sa aveti surpriza uneori can u exercita tensiune suficienta sau exercita una prea mare si rupeti firul.


 

 

 

Ata cu care legam mustele – ata de montaj, cu grosime variabila o veti gasi sub forma de 8/0, 6/0 etc. In principal o ata mai groasa se va folosi pt streamere si nimfele ude si una mai subtire pt cele uscate. Se gaseste in diferite culori.



Pensa sau clestisor de prins penele se gasesc si ele in diferite variatiuni. Ne ajuta sa tinem in loc o pana sau bucata de material.


Forfecuta: cel mai inportant aspect al lui este legat de varf, se folosesc foarfeci cu varful drept si zona de taiere de vf foarte buna. Este nevoie deasemenea sa fie cat mai fina ca sa putem accesa cu usurinta locul de taiat cat mai bine. Aceasta zona se gaseste in cele ami multe cazuri foarte aproape de corpul mustei si o foarfeca care nu isi face datoria cum trebuie poate sa si distruga munca noastra de pana atunci.

 

Acul pentru noduri: este de doua tipuri:

Unul pentru a se executa noduri peparcursul procesului de realizare:



Si unul pentru executarea nodului final:



Mai exista si ace pentru a face asa numit-ul Dubbing vu vf asemanator acelor care le folosesc dentistii sa curete canalele:

 


Desi ca incepatori ne-am putea opri din achizitioant si sa facem prima musca


Pentru usurinta se pot folosi si altele scule cum ar fi:

 

Tuburi pentru aranjarea firelor de par si a fibrelor folosite


Garda pentru ochiul carligului




Adaptor pentru legat asa numitele muste tub


 

Lentile si lampi pentru menghina

 

Uscatoare rotative de muste



Distantiere de bobine, pt a mari tensiunea la bobinatoarele ne-reglabile.




 

Voi reveni cu materiale necesare pentru muste.


Pana atunci spor la achizitionat.

Legarea mustelor artificiale - Scule necesare : 5 comentarii

  • salutare, eu pescuiesc si leg muste de 6,6 ani asa ca daca aveti intrebari va stau la dispozitie, fie aici fie pe nr tel 0733589364

  • primele muste le-am facut cu o seringa si un cleste chirurgical(cu pene din perna:)si am avut satisfactie maxima cand am prins un clean
    bun tare articolul pentru cei ce vor sa incerce
    la mai multe

  • ca este nevoie si de materiale ,deacord,dar trebuie dorinta si rabdare ..

  • :))) da... e migalos, la inceput nu iasa... etc .... da cui ii place de ce nu?

  • "uzina ferrari".de aproape 2 ani prefer pesc la clean,dar niciodata nu m ia trecut prin cap sa mi fac eu mustele.multa stima celor cu "goange"!!!!(sau muste).