Localizarea salaului: Partea a 2-a

Tehnici de pescuit
Share

Pentru a va fi mai usor in identificarea structurilor/pragurilor/ platourilor, un bun indicator in reprezinta statiile de pompare, conductele ce intra in apa sau prin care circula apa ce se va deversa in lac(important sa nu fie apa murdara/reziduala). In cazul statiilor de pompare in fata lor poate exista o groapa iar apoi un platou si/sau unele structuri din beton.

Daca vorbim de conducte prin care circula apa in lac este bine de stiut ca acel loc este curat si cu apa foarte bine oxigenata, un loc pe placul salailor.

 

Salaul prefera apa curata si bine oxigenata. Trebuie incercate si locurile din fata deversoarelor.

 

 

 

Vara:

Vom gasi salaul situat pe praguri si platouri. El vaneaza indeosebi la rasaritul soarelui, atunci cand acesta "activeaza" pestisorii mici. Cum gasim aceste platouri?

Platourile sunt foarte usor de depistat: dupa ce jigul a ajuns pe fund incepem recuperarea in dinti de fierastrau. Daca intervalul de timp actual necesar pentru ca jigul sa ajunga pe fund este mai mare decat cel anterior inseamna ca avem un platou.

 

 

 

 

Acum salaul nu va mai apara cuibul, el se va si hrani asa ca vom mai introduce cateva modele si culori:


 

Toamna:

este poate anotimpul cel mai prolific, salaul infruptandu-se din @"toate". Il vom gasi in special pe praguri, adancimi de 4-10m, pe platouri 3-5m. Culorile la care acesta raspunde sunt aceleasi.

Pe langa trucul cu jigul ne mai putem da seama daca in zona ce vom pescui sunt praguri si dupa conformatia malului. Astfel daca malul este abrupt in peste 70% din cazuri aspectul substratului va fi asemanator

 




Iarna:

Prezentarile sunt din ce in ce mai fine, la firul textil se va pune si leader fluorocarbon.
Vom gasi salaul numai pe adancimi mari >5m.




FIR INTINS! Ne vedem la pescuit!

Localizarea salaului: Partea a 2-a : 0 comentarii

Nu exista comentarii