MAZAREA O MOMEALA UITATA

Nade si momeli
Share
img
 
   Pe apele unde se pescuieste intens,unde pestii sunt obisnuiti cu cele mai diverse feluri de momeala,vom avea rezultate foarte bune cu momeli uitate de mult .

   Este cazul boabelor de mazare,care chiar si in zilele noastre sunt tot atat de prinzatoare pe cat au fost si in trecut.

   Avantajele acestei momeli:
  1. este ieftina
  2. este usor de procurat
  3. nu necesita preparare atunci cand este luata din cutia de conserva si poate fi pusa direct pe carlig.
  4. asigura un pat bun de nada
  5. fiind de dimenisuni mici - se aplica foarte bine pentru teoria preocupari - mentinerea pestilor pe patul de nada.
   Este o momeala excelenta atat pentru
  • babusca
  • clean
  • rosioara
  • platica
   Se foloseste cu succes in pescuitul crapului in special in nade, poate fi folosita intreaga, sparta sau chiar faina de mazare (macinata).
 
   Mazarea conservata este mai moale si mai aromata decat cea pastrata la congelator,de aceea este indicat ca boabele de mazare conservate si macinate sa fie un ingredient principal al materialului de nadire.

   O reteta simpla este zdrobirea boabelor si amestecarea lor cu miez de paine proaspat. Cocoloasele se obtin prin umezirea cu lichidul din conserva in care au fost pastrate boabele.
  
   Boabele de mazare pastrate la congelator sunt mult mai rezistente in carlig si au o culoare mai inchisa,mai naturala.

   Componentele unui montaj de finete
  1. carlig nr.16 
  2. forfac 0.12-0.14 mm. de aproximativ 25-30 cm.
  3. pluta mica de maxim doua grame, echilibrata perfect.

   Cu boabele de mazare se pescuieste mai ales vara de obicei folosindu-se metoda Match, sau cu o varga usoara de carbon. Se impune plasarea carligului de pescuit la o palma de substrat,mai rar intre ape. Daca sesizam ca muscatura apare imediat dupa lansare, vom micsora adancimea lasand pluta mai jos.

Va doresc FIR INTINS !

MAZAREA O MOMEALA UITATA : 0 comentarii

Nu exista comentarii