In marea varietate de complemente nutritive produse de firmele de pescuit putem gasi momeli,boillies si pellets de o calitate foarte buna si de foarte multe arome insa de multe ori aceste au preturi destul de mari si asta face ca multi pescari sa gandeasca ca tot mai buna este mamaliga de acasa pentru a prinde un crap.
Inainte de a face aceasta afirmatie trebuie sa citim mult si sa vedem cu adevarat ce necesitati nutritive are crapul si ciprinidele in general si sa trecem aceste necesitati prin buzunarul nostru cu cat mai mici sacrificii si cu realizari cat mai mari posibile.
Intrebarea cea mai importanta ce si-o pun toti "crapistii" este ce momeli atrag mai mult acesti pesti.
Foarte multe retete ce le-am vazut in internet au foarte multe ingrediente insa destul de putine nutritive importante cum sunt proteinele si aminoacizii plus aromele atractive si stimulante pentru apetitul pestelui.
Nu voi incerca cu acest articol sa intru in lucruri absurde in privinta complementelor nutritive si nici in cheltuieli ce nu sunt cu adevarat necesare pentru a elabora retete si doar a va spune ca de multe ori aceste momeli le putem face in casa cu produse din bucataria proprie.
Desi ciprinidele sunt considerate in general vegetariene in realitate sunt pesti voraci ,omnivori ce mananca aproape tot ce este comestibil si mai jos va dau exemplu de produse ce atrag mult atentia crapului si ce nu trebuie sa lipseasca din retetele noastre.
ULEIUL DE ANASON este una din aromele naturale ce da cele mai bune rezultate in pescuitul la crap.Fiind o aroma naturala crapii vor avea multa incredere in momelile ce au aceasta aroma in compozitia sa.
VANILIA o putem cumpara din orice magazin alimentar si se foloseste ca si anasonul atat in momelile pentru fundul apei cat si in cele pentru suprafata.
ARAHIDELE sau crema de arahide este foarte importanta in elaborarea momelilor pentru inaltul nivel nutritiv ce il are si foarte usor de gasit in magazine.
FAINA DE OVAZ este un excelent liant ce ne ajuta sa dam mai multa consistenta momelilor.
FAINA DE GRAU este una din cea mai utilizata si pentru faptul ca este foarte usor de gasit si nu lipseste din nici o bucatarie.
SEMINTELE DE CANEPA sunt foarte nutitive si bogate in uleiuri ce atrag pèstii de la mari distante si este un ingredient foarte folosit in lungile luni de iarna la pescuitul crapului. Este recomandat sa nu se foloseasca mai mult de 10-15% din cantitatea totala de momeala pentru ca pestii vor dori dupa aceea doar aceste seminte.
CARTOFUL sau PIREUL DE CARTOFI il putem gasi in toate magazinele alimentare si este foarte bun in momeli cu un maxim de 20% din cantitatea totala a momelii.
PORUMBUL este prin excelenta momeala cea mai folosita in pescuitul crapului pentru nenumaratele propietati nutritive pe care le are.Trebuie sa fie componentul de baza in momeala noastra dar cu un maxim de 30% din cantitate momelii. Cu cat faina este mai fina - reducem cantitatea pentru a nu atrage doar pestii de talie mica.
OREZUL sau FAINA DE OREZ foarte bogata in amidon si foarte buna de folosit in momelile utilizate la suprafata apei.
SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI si uleiurile acestora lasa o urma atractiva in apa si le putem folosi cu bune rezultate in momelile noastre.
Acestea sunt unele din ingredientele de baza ce nu trebuie sa lipseasca din momelile noastre atat pentru aportul nutritiv ce il au cat si pentru faptul ca sunt ieftine si usor de gasit.
Amestecul acestora ramane la alegerea si experienta fiecaruia si timpul va face din fiecare pescar un bun alegator si elaborator de momeli iar pestii prinsi cu aceste momeli proprii sunt cei ce dau cea mai mare satisfactie pescarului.
MULT SUCCES!
Momeli la crap - ingrediente generale : 0 comentarii