Stiu cat de greu poate fi pescuitul pe o apa necunoscuta, cateodata te poti descuraja daca nu sti foarte multe informatii despre lacul pe care urmeaza sa te instalezi, iar pescuitul poate fi foarte neplacut, cand stai si te gandesti ca ceea ce faci tu o sa-ti aduca vreun rezultat sa nu.
In principiu apele sunt diferite si cu cat pescuiesti mai mult cu atat este evident acest lucru, iar aici nu ma refer exclusiv la cantitatea de peste din balta, foarte rar gasesc balti care sa asemene, la o prima vedere putem zice ca seamana dar daca analizam cu atentie fiecare dintre balti vom observa ca au si particularitati.
Stiu ca toata lumea pune accent pe informatiile locale venite ori de la sateni, ori de alti pescari, si vreau sa accentuez importanta unor informatii locale despre locul pe care o sa pescuiesti, indifferent cat de mica ar fi balta.
Cum arata o balta salbatica unde pscuitul este aproape imposibil.
De cate ori pescuiesc pe o balta noua imi dau silinta sa strang cat mai multe informatii , sa aflu cine a mai pescuit acolo, ce tactici au dat rezultate, ce nade eventual daca este furajata ce tip de hana se foloseste..
Ceea ce vreau sa evidentiez este de multe ori o tactica + nada folosita intr-o paritida poate sa nu aibe rezultate la o alta partida efectuata pe aceeasi balta/loc.
Daca esti tipul de pescar de moda veche si sunt foarte multi in Romania, atunci cand nu ai nici o informatie despre noua balta pe care urmeaza sa pescuiesti, in astfel de situatii trebuie sa apelezi la alti "factori" de data asta tin de capacitatea de a citi apa.
Am pescuit pe apa unde vantul juca un rol important in deplasarea crapilor, dar am
pescuit pe alte balti unde vantul nu avea nici un rol.
Singurul lucru pe care l-am observat in ceea ce priveste vantul este urmatoarul; cu cat apa este mai adanca cu atat vantul are o influenta mai mare asupra crapilor.
Daca pe o apa pe care pescuiesc pentru prima data bate un vant puternic, iar lacul nu are mai mult de 10 ha,atunci voi pescuii mereu in malul inspre care bate vantul.
De asemenea cred ca efectele pe care le are soarele in incalzirea apei, observ de unde rasare soarele si unde apune si atac structurile care se gasesc in zonele care prind cele mai multe raze de soare pe intreaga perioada a zilei.
Asta poate fi foarte folositor primavera,cand se stie ca pestii ies la ape mai mici
pentru a se incalzi, de asemenea mai poate fi folositor si iarna in zilele putin mal cadute si insorite stimuland carpii sa viziteze zonele calde si confortabile.
Singurul lucru caruia ii mai dau atentie in afara de capacitatea de a citii apa sunt
structurile, carora le dau o mare atentie atunci cand pescuiesc pe o balta necunoscuta.
Va sfatuiesc sa puneti accent pe zonele cu agatatura acolo unde crapii se simt in
siguranta, printe copacii cazuti sau zone cu stuf, toate constituie puncte care
trebuie incercate. In anmit perioade tebuiesc cautate zonele mai adanci cu gropane sau mal , unde capul se refugiaza.
In schimb uneori crapii prefera apele cu adancimi mici nu se stie niciodata care este zona cea mai buna de hranire.
Exista si un proverb ,,Nu pune toate ouale in acelasi cos’’ proverb care in termeni
crapisti se poate traduce ca nu trebuie sa te bazezi pe o singura metoda sau
zona de pescuit, aruncati lansetele in stanga , dreapta , fata – daca acest lucru
va permite.
Niciodata nu pleca de acasa doar cu o singura nada daca pescuiesti prima data pe o balta, nu conteaza cat de mult ti-ai facut temele este bines sa ai mai multe variante din care sa alegi sau sa combini.
Daca ar fi sa iau o singura nada aceasta ar fi porumbul, a doua alegere ar
fi tiger nuts si a treia boiliesul (folosind BYT.)
Ca tactica , primul lucru care il fac prima data este sa nadesc usor apoi maresc
din ce in ce mai mult cantitatea de nada. Nicioadta nu nadesc masiv pe o balta
care no cunosc.
Porumbul si canepa dau rezultate foarte bune pe o balta necunsocuta, deoarece sunt acceptate din prima de cele mai multe specii de pesti.
Boabele de porumb , uneori momeala perfecta...
De asemenea sunt mereu gata sa schimb locul de pescuit ,imediat cum apar semne de hranire ale pestilor in alte zone, deoarece acesta este cel ami important indiciu pe o balta despre care nu stii mai nimic.
In incheiere vreau sa va zic ca daca te gandesti mereu la cum pescuiesti atunci vei avea sigur rezultate, daca stai si astepti doar pestele atunci e clar ca pescuiesti la noroc dar orice pescar o sa-ti spuna ca noroc ai doar de cateva ori in viata.
frumos articol bravo fir antins
da ,o balta relativ buna.doar atat,i-as acorda nota 8.parerea mea
vad ca esti umblat la balti noi , ce parere ai de frasinet?