- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
La pescuit putem folosi pasatul (porumbul macinat mai mare) in stare naturala dupa inmuierea in apa timp de 24-48 ore. Putem nadi cu el si in stare uscata, dar rezultatele nu vor la fel de bune.
Mai putem folosi boabe de porumb intregi in amestec cu pasat in diverse proportii. Se stie ca porumbul (boabe, pasat sau malai) este apreciat de crap, platica si de carasul mare.
Pentru nadire va recomand sa folositi o reteta combinata ce se obtine din 1 kg de pasat amestecat cu 1/2 kg boabe intregi de porumb. Puneti intr-un vas aproximativ 2 litri de apa la fiert, iar cand da in clocot turnati pasatul si boabele de porumb. Mutati oala de pe foc si turnati 50 ml spirt alb din porumb, apoi amestecati totul bine si acoperiti cu un capac. Dupa 24-48 de ore se poate folosi la pescuit atat ca nada cat si ca momeala.
Puteti interveni pentru a-i schimba culoarea si gustul folosind diversi coloranti sau atractanti. Daca porumbul a fost vechi, prea uscat si nu s-a inmuiat suficient, prelungiti
perioada de inmuiere cu inca 24 ore.
Cand mergeti la pescuit opriti-va doua maini din acest amestec, iar restul va fi aruncat in apa , ca nada, in preajma plutei, treptat, cate o mana din cand in cand.
Linia de pescuit trebuie sa aiba un carlig nr. 8-12 de preferinta galben si cu tija scurta, fir 14-18 si pluta mica de 5-7 cm.
Luati un bob de pasat mai mare sau un bob de porumb si introduceti carligul pe sub pielita bobului in asa fel incat pielita sa intre intre spin si curbura carligului, bobul ramanand in afara, iar spinul carligului liber.
In cazul nadirii cu pasat veti prinde pesti mai multi, poate mai mici dar puteti avea si surprize.
Spre toamna in loc de porumb uscat puteti folosi si porumb in lapte, atat boabe intregi cat si jumatati sau porumb din conserva cumparat din magazinele alimentare. Cu a lama taiati boabele de porumb in jumatate, pentru a le pune in carlig, iar de nadit puteti nadi si cu boabe intregi.
Este preferabil sa pescuiti in imediata apropiere a fundului apei sau chiar pe fund, in functie de specie si dispozitia pestelui de a se hrani in acea zi. Pescuiti mai multe zile in acelasi loc pentru a obisnui pestii cu nada si momeala si daca nu puteti sta mai multe zile la pescuit este preferabil sa naditi si sa reveniti in zilele urmatoare.
Este un pescuit de finete care va aduce caras, babusca, rosioara, platica chiar si crap.
Fir intins!
Porumbul spart (pasat) pentru un pescuit de finete : 3 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
da, mi se pare buna ideea @ bentud!
e o reteta naturala, si sunt sigur ca si atractiva pentru pesti!
asa ceva folosea si unchiul meu cand eram copil!
mai punea in amestec si pesmet (facut din paine din aceea de... " patru-lei-cinci-zeci-de-bani" de la ratie!) cu.... mamaliga in carlig (ramasa dupa masa de pranz), prindeam cioartan frumos!
multam` de reteta! o uitasem!
categorie articol- ,,nade si momeli''
retetele de nada au inceput sa devina articole de pescuit...parca este alta rubrica pentru nade.
pe cand ceva mai interesant care sa merite intr-adevar 60 pct ???