Descriere - Balta Buftea - Flamanzeni
950 kg crap romanesc - 1,5 - 5 kg exemplar (mai 2009)
535 kg crap romanesc - vara II - 556g media/ exemplar (mai 2009)
4000 kg crap romanesc - vara I - 80g media/ exemplar (aprilie 2009)
500 kg caras - vara I (aprilie 2009)
2000 kg fitofag - vara I - (aprilie 2009)
La aceste cantitati se adauga soldul din bazin, compus din crap, caras, salau, cteno, novac, etc.
In anii trecuti au fost inregistrare capturi de 14,5 kg/exemplar la crap, 17kg/exemplar cteno, 16kg/exemplar novac, 6,5 kg/exemplar salau, 1,5kg/exemplar caras.
Traseul pana la Balta Buftea - Flamanzeni
la 10 km de bucuresti spre Buftea. Din buftea se intra pe la Penny Market, este un drum asfaltat pana in apropierea baltii
Regulament pescuit recreativ 2009
Cantitatea maxima de peste ce poate fi retinuta de un pescar poate fi de 10 kg, din care maxim 5kg peste din speciile protejate si maxim 5 kg din celelalte specii (caras, biban, rosioara, calos, etc)
- Speciile protejate sunt: crap romanesc, salau, cteno, novac.
- Cantitatea maxima de crap ce poate fi retinuta este de 3 kg.
- Exemplarele de crap romanesc cu greutatea mai mare de 500 grame vor fi retinute in juvelnic de crap pentru cantarire.
- Exemplarele de crap romanesc cu greutatea mai mica de 500 grame si mai mari de 3 kg, se elibereaza imediat in apa, vii.
- Salaul poate fi retinut cu greutatea cuprinsa intre 1 si 3 kg. Exemplarele mai mici de 1 kg si mai mari de 3 kg vor fi imediat eliberate vii in apa.
- Novacul si cteno pot fi retinuti cu greutatea cuprinsa intre 500g si 3 kg. Exemplarele mai mici de 500g si mai mari de 3 kg vor fi eliberate imediat vii in apa.
- Carasul si celelalte specii pot fi retinute fara restrictii de greutate / exemplar in limita totala de 5 kg in juvelnic separat.
- Cantitatea de peste se verifica la plecare de personalul asociatiei si dupa caz in timpul zilei de pescuit, daca exista suspiciunea care eu fost depasite cantitatile sau s-a incalcat regulamentul.
- Daca la verificare pescarul este gasit cu pesti din speciile protejate in afara greutatilor regulamentare, morti sau grav raniti, va platii « taxa de penalizare pentru specii protejate »
- Pot inchiria standuri numai persoanele ce prezinta act de identitate valabil, la alocarea standului se inmaneaza ecusonul cu numarul standului ECUSON PESCAR. Pescuitul este permis numai in standurile alocate dupa primirea ecusonului.
- Ocuparea standurilor se va face numai dupa verificarea de catre personalul asociatiei a dotarilor tehnice minimale pentru acces la pescuit (juvelnic, minciog de crap, etc) Persoanelor care nu detin juvelnic si minciog de crap conform regulamentului, organizatorul le poate asigura, pescarul achitand taxa de juvelnic/mincioc. In cazul in care juvelnicul/minciocul este deteriorat se percepe taxa rupere juvelnic/mincioc. Este interzisa folosirea juvelnicului de sarma la crap, salau, fitofag.
- Incasarea taxei se face cu o casa de marcat portabila direct la stand. Casierul se legitimeaza cu legitimatie-ecuson.
- Pescarii fara experienta sunt acceptati numai insotiti de un pescar cu experienta.
- Parcarea autovehiculelor se face in zona special amenajata. Nu este permis accesul autovehiculelor de orice tip in zona de pescuit.
- Nu sunt permise mai mult de 6 persoane in stand.
- Ziua de pescuit este de la 600 la 1800- Se pescuieste cu maxim 4 bete/ecuson (varga, bolognieza, lanseta, rubeziana) cu maxim 2 carlige
- Momeala: nada vie, fainuri, pelete, boabe (cereale), boilesuri.
- Nada: nada vie (rame, viermi) si fainuri de cereale.
- Sunt interzise in standuri: jocurile cu mingia, folosirea de casetofoane, radiouri, desfasurarea de chefuri zgomotoase, accesul cu animale de companie, scaldatul.
- Persoanele in vadita stare de ebrietate vor fi invitate sa paraseasca perimetrul crescatoriei.
- Gunoiul va fi depozitat numai in locurile special amenajate, puse la dispozitie de asociatie.
- Persoanele autorizate pentru ocuparea standurilor vor anunta paza la plecarea din perimetrul crescatoriei.
- Orice persoana neautorizata gasita in stand va fi legitimata si dupa caz i se va cere achitarea taxei sau parasirea perimetrului crescatoriei.
- Personalul de paza are dreptul sa controleze bagajele oricarei persoane care parasete standul atunci cand sunt suspiciuni de sustragere frauduloasa a pestelui sau al altor bunuri apartinand asociatiei sau altor persoane. Personalul de paza are dreptul sa controleze autovehiculele la plecarea din parcare.
- Personalul de paza are dreptul sa controleze identitatea si calitatea oricarei persoane care intra in perimetrul parcarii autovehiculelor si dupa caz in perimetrul crescatoriei.
- Organizarea de gratare se poate face numai cu acordul personalului de paza si numai in locuri special amenajate. - Nerespectarea regulamentului atrage dupa sine avertisment, mergand - in functie de gravitate - pana la eliminarea de pe balta fara a se returna taxa si dupa caz solicitarea de despagubiri pentru pagubele produse si aplicarea unor sanctiuni pecuniare.
- Prezentul regulament poate fi rectificat, actualizat, completat de asociatie fiind comunicat pescarilor la accesul pe balta.
Anexa1. Taxe de pescuit recreativ
Taxa generala de zi 60 lei / pescar - valabila intre orele 6:00 - 18:00 Taxa generala de noapte 80 lei / pescar - valabila intre orele 18:00 - 6:00 Taxa generala pentru 24 ore (zi - noapte / noapte - zi ) / pescar - 120 lei Taxa juvelnic - 20 lei/zi Taxa mincioc - 20 lei/zi Taxa rupere juvelnic - 60 lei/ buc Taxa rupere mincioc - 60 lei/ buc In baza taxei generale se poate retine maxim 10 kg peste / pescar conform regulamentului. In caz exceptional daca se depaseste cantitatea dar pestele este in limitele de greutate regulamentare acesta poate fi pastrat achitandu-se « taxa de penalizare pentru supracantitate »
Taxa penalizare supracantitate: crap 30 lei/kg, salau 40 lei/kg, fitofag 20 lei/kg, caras si alte specii 10 lei/kg. Daca la verificare pescarul este gasit cu pesti din speciile protejate in afara greutatilor regulamentare, morti sau grav raniti, va platii « taxa de penalizare pentru specii protejate » Dupa achitarea taxei, pestele poate fi pastrat.
Taxa penalizare specii protejate : · 50 lei/kg crapul mai mic de 500g pe exemplar sau mai mare de 3 kg pe exemplar.
· 50 lei/kg salaul mai mic de 1kg pe exemplar sau mai mare de 3 kg pe exemplar
· 25 lei/kg fitofagul si cteno mai mic de 500g pe exemplar sau mai mare de 3 kg pe exemplar
Taxa insotitor - 10 lei / persoana (insotitorul este persoana care ii tine companie pescarului, dar care nu se implica activ in activitatea de pescuit);copii mai mici de 14 ani gratuit ca insotitori
Taxa speciala pentru pensionari, elevi, studenti si persoane cu handicap 20 lei / pescar
- Pensionari, elevii, studentii si persoanele cu handicap pot beneficia in limita locurilor disponibile , in zilele de luni pana joi inclusiv de taxa speciala valabila numai pentru 6 ore de pescuit de zi.
- Beneficiarii acestei taxe nu au dreptul sa retina peste din speciile protejate.
- Beneficiarii acestei taxe vor elibera imediat viu in apa exemplarele de crap, fitofag, cteno si salau.
- Beneficiarii acestei taxe pot retine maxim 5 kg de peste, din care maxim 3 kg de caras si restul din alte specii.
- Pescarii care beneficiaza de taxa speciala pot fi insotiti si de alte persoane pentru care vor achita o taxa de 5 lei / persoana. Copii pana la 14 ani gratuit.
- Toate celelalte prevederi ale regulamentului sunt valabile si pentru beneficiarii taxei speciale.
Anexa 2. Permise
Permisele abonament au urmatoarele tarife: Permis de zi pentru 10 intrari - 550 Permis de zi pentru 20 intrari - 1000 Permis de noapte pentru 10 intrari - 750Permis de noapte pentru 20 intrari - 1400 lei Permis 24 ore pentru 10 intrari - 1300 lei
- Permisele abonament sunt permise cu un numar limitat de intrari si sunt nominale si netransmisibile.
- Pentru fiecare intrare se pastreaza conditiile specificate la taxa generala respectiv la taxa speciala.
Permisele speciale pentru pensionari, elevi, studenti, persoane cu handicap.
Permis special de zi pentru 10 intrari 180 lei
Permis special de zi pentru 20 de intrari 300 lei.
- Beneficiarii acestui permis nu au dreptul sa retina peste din speciile protejate.
- Beneficiarii acestui permis vor elibera imediat viu in apa exemplarele de crap, fitofag, cteno si salau.
- Beneficiarii acestui permis pot retine maxim 5 kg de peste/zi, din care maxim 3 kg de caras si restul din alte specii altele din cele mentionate anterior.
- Pescarii care beneficiaza de acest permis pot fi insotiti si de alte persoane pentru care vor achita o taxa de 5 lei / persoana. Copii pana la 14 ani gratuit.
- Beneficiarii acestui permis pot pescuii de luni pana joi, 6 ore/zi si pot obtine stand in limita locurilor disponibile
Eliberarea permiselor se aproba de catre conducerea asociatiei dupa analizarea fiecarei cereri in parte.
Taxe 2024 Balta Buftea - Flamanzeni
- 12h 60 RON
- 24h 120 RON
Cititi regulamentul balti pentru optiunile de retinere aferente categoriilor de taxe
Balta Buftea - Flamanzeni : 0 comentarii