- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
Descriere - Balta Palatul Caciulati
Lacul Palatului Căciulați - pescuit sportiv la superlativ in regim C&R din 2023 - lacul are in jur de 30 ha, aflat in nordul Bucureștiului oferă condiții excelente pentru pescarii de orice fel. Se poate pescuit la:
- pescuit la crap
- pescuit la feeder
- pescuit la răpitor
Atenție la reglementul de pescuit, balta Căciulați oferă condiții foarte bune insa are si multe reguli ce trebuie respectat atât pentru crap cat si pentru răpitor.
Prețuri 2025 Balta Palatul Caciulati
-
12h C&R 100 RON
-
12h rapitor 100 RON
-
24h C&R 200 RON
-
Insotitor 12h 50 RON
Citiți regulamentul bălți pentru opțiunile de reținere aferente categoriilor de preț
Ce oferă Balta Palatul Caciulati
- Accepta navomodel
- Doar Catch&Release
- Drum accesibil auto
- Organizare concursuri
- Parcare
- Pescuit la rapitor
- Plantat gratuit
- Umbra naturala
Balta de pescuit are următoarele facilitățile disponibile pentru pescari
Specii de Pești
Articole de pescuit in magazin
Regulamentul balți
Regulament Pescuit la CRAP in regim Catch & Release (Prinde si Eliberează) - Lacul Palatului Caciulati
Atenție: Acest regulament se poate modifica in orice moment de către administrația lacului fără o notificare sau înștiințare in prealabil a pescarilor!
Întrucât situații neprevăzute pot apărea in orice moment, sau care nu au fost cuprinse inițial in cadrul regulamentului, si pentru ca ne dorim o îmbunătățire permanenta a condițiilor de pescuit pe Lacul Palatului Căciulați, administrația își rezerva dreptul de a-si selecta clienții si de a opera aceste modificări/adăugări in regulament fără notificare prealabila.
1 - DREPTURI DE PESCUIT
1.1 Pescuitul la crap se desfasoara strict in sistem Catch & Release. Retinerea crapului de orice marime sau a altori pesti rezidenti in lac este interzisa.
1.2 Se poate pescui atat ziua, cat si noaptea. Ziua de pescuit la crap este calculata pentru un interval de 24 de ore din momentul inceperii partidei, dar fara a depasi ora 18.00 in ultima zi. La finalul partidei, standul de pescuit trebuie eliberat pana la ora 17.30.
1.3 Fiecare pescar poate folosi un numar de maxim patru lansete pe stand (sau 1 persoana cu 2 lansete feeder in cazul pescuitului la feeder – va rugam sa consultati Regulamentul pentru Pescuitul la Feeder).
Niciun stand nu poate avea mai mult de patru lansete in apa (sau maxim 2 feedere pentru pescuitul la feeder).
Lansetele de marcaj si de nadire nu se considera lansete de pescuit si se pot folosi in acelasi timp cu lansetele de pescuit.
1.4 Pe acelasi stand pot pescui maxim doi pescari, cu drepturi depline, in contul unei singure taxe de pescuit, dar nu cu mai mult de patru lansete.
2 - REGULI DE COMPORTAMENT
2.1 Comportamentul pescarilor trebuie sa fie civilizat pe durata partidei de pescuit. Pescuitul se va desfasura in liniste.
Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
2.2 Este interzisa organizarea de petreceri de orice fel pe locul de pescuit. Sunt interzise muzica la maxim, injuriile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac.
Este strict interzis pescuitul in stare de ebrietate sau sub influenta drogurilor. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui la Lacul Palatului Caciulati.
2.3 Nu este permisa instalarea gratarelor pe spatiul verde de pe locul de pescuit. Este interzisa in mod categoric aprinderea focului pe spatiul verde sau in orice alt loc decat cel destinat gratarului.
Lacul beneficiaza de gratare speciale pe unele locuri de pescuit, iar acestea pot fi folosite fara a se percepe taxa suplimentara. Daca pe locul de pescuit nu este amplasat un gratar, solicitati unul administratiei.
Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
2.4. Circulația cu mașina pe lac se face cu viteză mică. Viteza maximă admisă în incinta lacului este de 15km/h.
2.5. Scăldatul în lac este strict interzis.
3 - ECHIPAMENTE
3.1 Pescuitul la crap este permis numai cu echipament de crap specializat: lansete de crap de 3,00 -3,90m din doua segmente, picheti sau rod-pod, minciog de crap cu deschiderea de minim 1m si plasa cu ochiuri mici, echipamente de campat, cort specific pescuitului, umbrela de pescuit, in culori verde kaki sau camuflaj. Nu sunt admise echipamente de alt tip. Contactati administratia pentru detalii.
3.2 Pentru a proteja in cel mai inalt grad pestele, este obligatorie folosirea saltelelor speciale de tip "cada" sau gonflabile, bine matlasate. Nu sunt admise saltele de alt tip.
De asemenea, este obligatorie folosirea saltelelor specializate de pastrare si cantarire – slinguri - la cantarirea si transportul pestilor la apa.
Daca pescarii nu detin astfel de echipamente, administratia poate asigura saltele de receptie si cantarire - contra cost - in limita disponibilitatii.
3.3. Avand in vedere ca Lacul Palatului Caciulati contine numeroase exemplare de peste 20kg, ca si exemplare foarte mari de 25-30kg, toti pescarii trebuie sa fie dotati cu echipamente adecvate pentru cantarirea si fotografierea lor.
Urmatoarele echipamente sunt obligatorii: saltea de primire din modelele mentionate mai sus, sling cu flotoare. De asemenea, recomandam cizme-sold sau waders pentru eventualitatea in care pestele trebuie fotografiat in apa.
3.4. Tinand cont de specificul lacului, se impune folosirea unei linii principale foarte rezistente. Se poate pescui numai cu linie principala de monofilament cu diametrul de minim 0,35mm. Nu sunt admise monofilamente mai subtiri de 0,35mm.
De asemenea, este recomandata folosirea unui inaintas de monofilament cu diametrul minim de 0,50mm si lungimea minima de 10m. Nu sunt admise fire textile ca linie pricipala, nici ca inaintas. Pescarii au obligatia sa se asigure ca echipamentele lor respecta aceste reguli.
3.5. Este permis pescuitul plantat cu ajutorul barcilor, insa doar cu acordul Administratiei. Pentru a putea intra cu barca pe apa pentru plantarea monturilor, nadirii sau recuperarea pestilor, va trebui sa solicitati acordul Administratiei inainte de inceperea partidei de pescuit. Sunt admise barci pneumatice sau rigide cu lungimea de maxim 3m. Daca nu detineti o astfel de barca, acestea se pot inchiria contracost, de la administratie, in limita celor disponibile.
3.6. Sunt permise motoarele electrice. Nu este permisa folosirea motoarelor termice.
3.7. Este permisa folosirea navomodelelor de plantat si a sonarelor.
3.8.a. Este permisa folosirea balizelor de marcaj tubulare si de tip H. Pentru marcarea temporara, de scurta durata, a unui loc, se pot folosi balize H.
Pentru marcarea pe termen lung a unui loc, in timpul pescuitului, se vor folosi balize tubulare flexibile, care lasa firul sa treaca peste ele in dril.
Nu sunt permise balize permanente care pot fi agatate cu firul in dril. Nu este permisa marcarea locurilor cu niciun fel de accesorii (sticle, materiale plastice etc.) agatate in vegetatia malurilor.
3.8.b. Lansetele trebuie supravegheate în permanență. Este obligatorie prezența unui pescar în stand sau la cel mult 50 de metri pe toată durata partidei de pescuit.
Dacă standul este ocupat de un singur pescar, iar pescarul lipsește de pe stand pentru o perioadă de timp, lansetele trebuie scoase din apă. Este strict interzis ca lansetele/monturile sa fie lasate in apa nesupravegheate.
3.9. Pe toata durata sezonului de pescuit recomandam cu tarie oricarui pescar care iese cu barca pe apa pentru plantarea monturilor, sondare sau recuperare peste sa poarte vesta de salvare adecvata.
4 - MONTURI
4.1 Pescuitul este permis numai cu monturi cu fir de par, cu un singur carlig.
4.2 Este obligatorie folosirea unor monturi care sa elibereze plumbul in cazul in care linia principala se rupe. Sunt admise atat monturile cu plumb pierdut, cat si monturile cu plumb-inline sau de tip elicopter, cu conditia sa fie legate corect.
Administratia va urmari ca monturile sa nu puna in pericol pestele si poate solicita pescarilor sa modifice o montura care contravine acestei reguli. In mod special, se va urmari ca la montura cu plumb pierdut clipsul sa elibereze plumbul automat pe trasatura. Orice clips neconform va fi ajustat in acest sens. Este interzisa blocarea permanenta a plumbului pe clips cu conectorul conic.
4.3 Ca material antitangle, este permisa folosirea leadcore-ului, a tubului antitangle (tub siliconic) sau a inaintasilor de camuflaj deasupra plumbului. Lungimea maxima admisa pentru oricare dintre aceste segmente este de 2m.
Modul corect de a folosi leadcore-ul este prin legare directa de linia principala sau de inaintasul mono. Adaugarea unei agrafe sau a unui vartej deasupra leadcore-ului pune in pericol pestele si este strict interzisa.
4.4 Ca material de forfac, sunt admise doar materialele specializate (textil, combi sau mono), cu rezistenta de minim 20lb. Nu sunt admise fire textile subtiri, abrazive, care pot taia gura pestelui.
4.5 Se pot folosi doar carlige cu microspin. Marimea maxima admisa este numarul 2. Marimea minima admisa este numarul 8. Nu sunt admise carlige fara spin.
Unele modele de carlige sunt deja foarte mari la numarul 2 - de aceea, pentru protectia pestelui, pescarii sunt rugati sa evite folosirea unor carlige disproportionat de mari in raport cu situatia de pescuit.
4.6 Sunt interzise carligele cu tija lunga curbata (de exemplu: Fox LSC, Owner C8), care au tendinta sa croseteze gura pestelui.
5 - NADE
5.1 Nadele permise sunt: boiliesurile fierte si solubile, peletele, pasturile si semintele preparate. Semintele acceptate sunt porumbul, alunele tigrate, canepa si amestecurile de seminte mici de tip Partiblend.
5.2 Nu este admisa folosirea porumbului uscat sub nicio forma. Porumbul trebuie sa fie obligatoriu fiert. Porumbul doar inmuiat, dar nefiert, nu este acceptat. La fel si in cazul alunelor tigrate. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
5.3 Boiliesurile de calitate slaba, care nu se descompun in apa pe termen lung si care pot afecta mediul sau pestele, nu sunt recomandate si, in anumite cazuri, pot fi chiar interzise. Contactati administratia pentru detalii.
6 - PROTECTIA PESTELUI
6.1 Tinerea crapilor la sac (sau orice alt echipament de pastrare) este strict interzisa. Toate capturile vor fi eliberate in cel mai scurt timp, atat ziua, cat si noaptea.
Daca pestele nu poate fi fotografiat in momentul in care a fost prins, din motive obiective (ploaie, furtuna etc.), va fi eliberat imediat, fara sedinta foto.
Tinerea unui peste la sling/sac/saltea sau orice altceva fara stirea sau acordul administratiei se considera tentativa de furt si poate atrage suspendarea dreptului de a pescui la Lacul Palatului Caciulati.
6.2 Este obligatoriu ca pescarii sa foloseasca o saltea de pastrare (sling) pentru manevrarea pestelui. Sunt acceptate doar modelele dotate cu flotoare.
Transferul capturilor din apa pe salteaua de primire si inapoi in apa, la eliberare, se va face numai in minciog sau, de preferat, in salteaua de pastrare (sling).
Este strict interzis ca pestii sa fie transferati in brate. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
Daca nu detineti astfel de echipamente (sling dotat cu flotoare), pot fi solicitate de la administratie contra cost.
6.3 Este recomandat ca pescarii sa fie dotati cu un dezinfectant de tip Gel sau Betadina (exclus albastru de metil sau permanganat de potasiu) care coloreaza ranile.
6.4 Sedintele de fotografiere a unei capturi trebuie sa se desfasoare intr-un timp cat mai scurt (maxim cinci minute), mai ales in sezonul cald.
Toti pestii vor fi fotografiati deasupra saltelei de receptie si cat mai aproape de ea. Este strict interzis sa se puna mai multi pesti in aceeasi saltea sau sling, in acelasi timp.
Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
6.5. Pentru capturile mari, modul de lucru este urmatorul: dupa ce ati bagat pestele in minciog, desfaceti minciogul, rulati plasa si puneti pestele in sling fara a-l scoate din minciog. Ridicati pestele pus in sling si asezati-l pe salteaua de receptie. Scoateti carligul din gura pestelui, scoateti pestele din minciog, dar lasati-l in sling. Cantariti-l deasupra saltelei.
6.6. Toate echipamentele de cantarire trebuie pregatite din timp. Daca pestele are minim 20kg, inchideti slingul, asigurati fermoarul si puneti imediat pestele in apa. Sub nicio forma nu fotografiati singuri pestele. Anuntati partenerul de pescuit sau un vecin de stand ca ati prins un peste de minim 20kg si asteptati venirea acestuia.
Prezenta unui al doilea pescar este obligatorie, indiferent de conditiile meteo. Orice sedinta foto cu un crap de minim 20kg se va desfasura numai in prezenta a minim doi pescari. Pentru protectia lor, crapii de peste 25kg vor fi fotografiati in apa acolo unde configuratia standului o permite.
Nerespectarea acestor reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
6.7. Administratia are dreptul sa fotografieze orice captura si sa foloseasca fotografiile in scop publicitar. De asemenea, fotografiile cu pesti trimise administratiei de catre pescari pot fi folosite in scop publicitar.
7 - PROTECTIA MEDIULUI
7.1 Protectia mediului este un aspect extrem de important pe Lacul Palatului Caciulati. Locurile de pescuit trebuie pastrate intacte. Camparea se va face doar in spatiile special amenajate in acest scop.
Daca vegetatia va incomodeaza pe locul de pescuit, va rugam sa contactati administratia pentru a rezolva problema. Nu e permisa taierea vegetatiei, a crengilor sau a stufului.
Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
7.2 Standurile de pescuit si foisoarele trebuie pastrate curate pe toata durata partidei si trebuie sa ramana curate la sfarsitul ei. Aruncati gunoiul doar in locurile special amenajate. Aruncati, de asemenea, chistoacele tigarilor doar in locurile special amenajate.
Nu este permisa strangerea “intr-un singur loc” pe spatial verde sau in orice alt loc a chistoacelor de tigari cu mentiunea ca vor fi strase la finalul partidei si aruncate “mai tarziu”.
Curatenia permanenta in stand este responsabilitatea pescarilor. Este strict interzisa aruncarea oricarui tip de gunoi in lac sau pe maluri. Nerespectarea acestei reguli poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
8 - MASURI DE SIGURANTA
8.1 Accesul pe lac sau iesirea de pe lac sunt permise numai in timpul zilei atat pentru clienti, cat si si pentru vizitatori. Intrarea si iesirea de pe lac nu sunt permise pe timpul noptii, decat in situatii speciale si numai cu acordul administratiei.
Intrarea sau iesirea de pe lac (cu sau fara masina) pe timpul noptii fara acordul administratiei se considera tentativa de furt si pot atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
8.2 La sosirea pe lac, este permis accesul cu masina pana la locul de pescuit, pentru a descarca echipamentele necesare, insa fara a intra cu masina pe spatiul verde. In restul timpului, pe durata partidei de pescuit, toate masinile vor fi tinute permanent in parcarea special amenajata.
La terminarea partidei, masinile pot fi aduse pe standul de pescuit, fara a intra pe spatiu verde, pentru incarcarea bagajelor, dar numai dupa instiintarea administratorului.
Va rugam sa anuntati administratorul in momentul in care urmeaza sa aduceti masina pe vad si sa incarcati bagajele. Bagajele pot fi incarcate in masina numai in prezenta administratorului. In cazuri speciale, acesta poate dispune controlul acestora.
8.3 Va rugam sa aveti in vedere ca administratorii lacului au dreptul de a controla bagajele pescarilor in orice moment al partidei, daca e necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul bagajelor si al masinii se considera tentativa de furt si poate atrage suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Caciulati.
8.4 Toate vizitele, fara exceptie, trebuie anuntate si solicitat acordul administratiei, inainte ca vizitatorii sa ajunga pe lac. Este permis accesul vizitatorilor, dar numai pe timpul zilei si cu obligatia de a lasa masina la parcare.
8.4.a Mașinile vizitatorilor nu pot fi aduse la standurile de pescuit. Mașinile vizitatorilor vor rămane în parcarea amenajată de lângă cladirea administrației pe toata durata vizitei. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate pentru vizitatorii lor. Vizitatorii nu pot ramane pe lac pe timpul noptii, decat in situatii speciale si numai cu acordul administratiei.
8.4.b La sosirea pe lac, vizitatorii vor achita o taxa de agrement in valoare de 50lei/zi/persoana.
8.5 La folosirea barcilor, recomandam, inca o data, folosirea vestelor de salvare. Pescarii isi asuma intreaga responsabilitate in momentul iesirii cu barca pe apa. Administratia lacului este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente. Regulamentul de fata, pe care orice pescar are obligatia sa il cunoasca si sa il accepte, functioneaza ca act de protectia muncii. Daca pescarii nu detin vesta de salvare, pot solicita contracost una administratiei, insa doar in limita celor disponibile.
Atentie: Acest regulament se poate modifica in orice moment de catre administratia lacului fara o notificare sau instiintare in prealabil a pescarilor! Intrucat situatii neprevazute pot aparea in orice moment, sau care nu au fost cuprinse initial in cadrul regulamentului, si pentru ca ne dorim o imbunatatire permanenta a conditiilor de pescuit pe Lacul Palatului Caciulati, administratia isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii si de a opera aceste modificari/adaugari in regulament fara notificare prealabila.
NOTE
Achitarea taxei de pescuit presupune acceptarea implicită a tuturor condițiilor prezentului Regulament.
Administrația lacului este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă și materială pentru orice formă de accidente. Regulamentul de față funcționează ca și act de protecția muncii.
Nerespectarea Regulamentului atrage automat suspendarea dreptului de a pescui pe Lacul Palatului Căciulați.
Orice situație neprevăzută de prezentul Regulament va fi soluționată de administrația lacului și va deveni imediat obligatorie.
Administrația are dreptul de a pune capăt partidei de pescuit în orice moment, fără restituirea taxei de pescuit, dacă se constată o încălcare flagrantă, cu rea-voință, a prezentului Regulament.
Administrația își rezervă dreptul de a-și selecta chiar și clienții plătitori, înainte de intrarea pe stand/apa!
ATENȚIE! SE FILMEAZĂ!
Prin achitarea taxei de pescuit, vă dați acordul să fiți supravegheați video prin sistemul de supraveghere montat pentru oprirea braconajului și rezolvarea diferitelor conflicte.
Localizare pe harta a balti
Traseul pana la Balta Palatul Caciulati
Vezi localizarea pe harta
Balta Palatul Caciulati nu are adăugate partide și capturi de către pescari. Ai fost pe baltă și vrei să impărtăsești experiența ta?
- Comenteaza
Articole de pescuit in magazin
Capturile pescarilor
Produse
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
Balta Palatul Caciulati : 0 comentarii