- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
Info delta 2011
- speed_66_al
- 16-05-2011
- 3987
- 5
Am preluat de pe alt site urmatoarea informatie datata 10.03.2011:
"“Urmare solicitarii dumneavoastra de informatii referitoare la punctele unde se pot achita tarifele de acces in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, valoarea taxei pentru pescuitul sportiv in RBDD si zonele de campare din RBDD, va comunicam urmatoarele:
1. Tarifele de acces in perimetrul RBDD se achita la sediul ARBDD Tulcea din str. Portului nr. 34 A, conform dispozitiilor Ordinului nr 610/19.05.2009 emis de Ministerul Mediului si Padurilor. Pentru a fluidiza distributia permiselor de intrare si a veni astfel in intampinarea vizitatorilor va aducem la cunostinta ca institutia noastra a inaintat, la Ministerul Mediului si Padurilor, un proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului nr. 610/2009 prin care (daca noul act normativ va fi promulgat in forma transmisa de institutia noastra) tarifele de acces in RBDD vor putea fi achitate la sediul ARBDD din Tulcea, la centrele de informare din perimetrul ARBDD si la sediile unor societati comerciale care isi desfasoara activitatea in perimetrul RBDD in baza protocoalelor incheiate cu acestia.
2. Referitor la pescuitul sportiv va informam ca institutia noastra, conform Ordonantei de Urgenta nr. 127/2010, a inaintat un proiect de Ordin comun al Ministerului Mediului si Padurilor cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale privind reglementarea activitatii de pescuit recreativ / sportiv in perimetrul RBDD. Acest act normativ va cuprinde atat Regulamentul de practicare a pescuitului recreativ / sportiv cat si conditiile si tarifele ce vor fi percepute pentru practicarea acestei activitati in perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
3. In perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii instalarea corturilor este permisa numai in locurile de campare autorizate, amenajate si dotate corespunzator cerintelor igienico-sanitare. Camparea se poate face in campingurile “Gura Portitei” –Jurilovca, “Delfinul” – Sf. Gheorghe, “Campoeuriclub” – Partizani si in Hostelul pentru tineret Sulina.
Va multumim pentru sprijinul acordat in diseminarea informatiilor legate de practicarea activitatilor in RBDD si va comunicam ca ARBDD actualizeaza permanent site-ul propriu www.ddbra.ro, publicand toate reglementarile specifice aparute.”
Info delta 2011 : 5 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
pentru cei care campeaza in interiorul biosferei dd in alte locuri decit campingurile desemnate.. amenzile pentru campare le da doar cei de la sanitar si asta in cazul in care constata ca in tabara este mizerie, gunoiul nu este pus in saci menajeri etc samd.. eu personal anul trecut am fost vizitat dar am trecut cu brio de control intrucit toata zona unde eram campati era f curata nu erau peturi aruncate, gunoiul era pus in saci menajeri ba mai mult am mai strins si noi gunoaiele lasate de altii in zona si de cind ma stiu nu am fost controlat la autorizatii permise si alte acte cu toate ca mereu le-am avut.. acum 2 sapt am avut ceva treaba prin tulcea ocazie cu care am vrut sa-mi iau si permisul de pescuit.. cind colo surpriza... am fost indrumat spre agjps tulcea unde cu totul face 130 ron.. de unde se poate ridica permisul de 30 roni in bucuresti? si poate stiti si vreun program ceva.. mc anticipat
hai sa ti spun ceva.desi e adevarat ca permisele de la anpa nu sunt valabile in arbdd stai sa vezi ironie:cei de la politia de frontiera nu ti elibereaza pg-ul decat cu copie de pe permisul de la anpa.ce zici de asta?am incercat sa le spun si mi au spus ca asa este ordinul
"proiect de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului in delta dunarii 2011
april 19th, 2011 | author: info-delta.ro
astazi a fost publicat pe site-ul ministerului mediului un proiect de ordin privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate 2011 (delta dunarii). am selectat ceea ce ne intereseaza pe noi si anume despre delta dunarii:
practicarea pescuitului recreativ/sportiv in perimetrul rezervatiei biosferei delta dunarii se face in baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise si eliberate de catre administratia rezervatiei biosferei â
"nainte sa intrati pe teritoriul rezervatiei delta dunarii trebuie sa stiti ca activitatea turistica din delta dunarii se desfasoara in conformitate cu reglementarile legale in vigoare. administratia rezervatiei a stabilit propriile reguli de practicare a turismului, in scopul protejarii patrimoniului natural. in acest scop, au fost stabilite 24 trasee turistice in rezervatie, din care 15 trasee care se pot efectua numai cu mijloace de transport naval (navale) si 9 trasee care se pot efectua prin drumetii sau cu mijloace de transport rutier (terestre).
intrarea turistilor in rezervatia biosferei delta dunarii se face in baza permisului de acces in rezervatie, obtinut de la administratia rezervatiei biosferei delta dunarii-tulcea si este conditionat de plata unui tarif in valoare de: 5,00 lei/persoana/zi; 15,00 lei/persoana/saptamana si respectiv 30,00 lei/persoana/an. tariful prevazut pentru permisul de acces in rezervatie nu se aplica pentru copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din revolutia din decembrie 1989. "
"aparitia ordinului 15 din 20.01.2011 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv a dus la modificarea acestui articol publicat pe blog la data de 30.01.2011.
am extras cateva pasaje din prezentul ordin, am incercat sa le intelegem, ca sa ne facem o idee despre directia inspre care se indreapta pescuitul recreativ/sportiv de la noi din tara.
inceputul suna bine: art.3 alin.2 â