LA Scobar

Tehnici de pescuit
Share
As dori cateva informatii despre pescuitul Scobarului( monturi,nade,etc.)

LA Scobar : 20 comentarii

  • salut toti pescari dati-mi va rog si mie monturi de scobar pt crisul alb , anul acesta nu le-am vazut culoarea anul am vazut doar la alti pescari

    am prins morunasi, cleni, mreana si mai pot sa ma laud cu 2 somni e 5 kg si unu 3 jumate am vreo 5 stiuci, obleti o gramada .

    de pe balti pot sa ma laud cu vreo 2 crapi 5 teni si caras la greu cam astea sant capturile mele pe anul acesta dar anul nu sa sfarsit inca dati-mi si ceva retete de momeala dar mai ales monturi

    va multumesc

  • @paulioan

    bine punctat...de viermi se satura foarte repede

  • @ krysty

    daca faci painea cum trebuie sigur nu cade ;)...cel putin nu asa repede ca de cazut tot cade ea si mai trebuie schimbata.painea pt pus in carlig : se ia o felie de paine proaspata si se rupe o bucata din care se face o biluta.biluta aia se pune pe carlig in asa fel incat sa acopere cat mai mult din carlig,deci se mai drege ea acolo,se lipeste bine de carlig ca altfel nu sta.painea pt momit : iei cata paine iti trebuie si o pui la inmuiat vreo 15 minute...dupa care o storci foarte bine de apa(pana cand nu mai curge deloc apa cand o storci)si apoi se face galuste :d

  • da intradevar se momeste cu viermusi cu pamant sau mamaliga dar vati intrebat oare ii bne sa momesti cu viermi?
    nui bne deloc prinz in acea zi poate si a 2 zi dar pe urma de multe ori se observa ca o perioada nu mai manca din cauza viermilor aruncati in exces in apa ii digera greu.......eu pescuiesc pe raule somes si sieu bistrita si cel mai bne am prins la bobite de mamaliga mici cat o boba de piperi si ca nada tot mamaliga am folosit simpla fara nimik si am prins scobar de la 400 gr in sus cam 6 kg intro zi dar am prins cam 2-3 zile si tot mari numa la vierme intra acei scobari de 100-200 cel mai des si mari dar rar

  • la cluj iarna a mers numai la paine sau la slanina alba, nesarata si neafumata (cruda).
    painea sub forma de "piscatura".

  • @eagle curentul pe moldova e c-am repede si boaba de paine nu rezista in ac.la pescuit cu viermusi adevarul este ca i-ti trebuiesc c-am multi .chiar apropo cum prepari painea sau cum o pui in ac.

  • @ krysty

    nu cred ca viermii mai merg acum asa bine...mai degraba painea...in zona mea de somes ( in cluj) toamna si mai ales iarna nu se ia mai nimic la viermusi.nu stiu la tine cum e :)

  • scobarul se prinde greu dar cand mananca se prinde destul cat sa-ti starneasca interesul si alta data.se inadeste locul de pescuit cu viermusi amestecati cu pamant ,viermusi amestecati cu "mamaliga" sau cu nada speciala pentru scobar de la magazinele de profil.in functie de adincimea de pescuit se folosesc diferite monturi . plutele trebuie sa fie cat mai sensibile, ace cat mai mici(14-16-12).scobarul se prinde cel mai bine aproape indiferent de anotimp cu viermusi.in plus de asta pentru a prinde scobar ai nevoie si de putin talent ;)inale pescuitului.


    fir intins.

  • scobarul se prinde greu dar cand mananca se prinde destul cat sa-ti starneasca interesul si alta data.se inadeste locul de pescuit cu viermusi amestecati cu pamant ,viermusi amestecati cu "mamaliga" sau cu nada speciala pentru scobar de la magazinele de profil.in functie de adincimea de pescuit se folosesc diferite monturi . plutele trebuie sa fie cat mai sensibile, ace cat mai mici(14-16-12).scobarul se prinde cel mai bine aproape indiferent de anotimp cu viermusi.in plus de asta pentru a prinde scobar ai nevoie si de putin talent ;)inale pescuitului.


    fir intins.

  • scobarul ...este cel mai "parsiv" peste deoarece este foarte precaut atunci cand manca,motiv pentru care se cere o montura fina.
    eu pescuiesc pe raurile lapus si somes (maramures),cu o varga de 6 m,firul principal de 0,14(0,12),forfacul de 0,10(0,8),pluta de 1,5 gr.3 alice pentru echilibrat,ultima alica fixata la o distanta de 20 cm fata de carligul nr. 12 (gamakatsu).pluta va fi in asa fel reglata,functie de adancimea apei,incat momeala sa se tarasca pe fundul apei.
    in general scobarul il gasesc in locuri cu apa adanca,unde cursul este mai lent si nu de putine ori acesta este localizat si in zonele de repezis,la apa mica.
    momeala folosita in perioada de vara este arpacasul(grau)fiert,viermi,"cus-cus"(paste fainoase)si iarna folosesc rama rosie sau larve de libelula.in anumite zone din tara se foloseste si paine facuta cocolos.
    atentie mare la pluta,scobarul "trage" foarte discret,iar intepatura trebuie facuta instant.

    fir intins ! tuturor.