Pescuit in Galati si imprejurimi

Pescuit Sportiv
Share
Am vazut pe vechiul topic "Baltile de pescuit din galati, etc"
deja sunt multe pagini si il deschid pe acesta adata cu un nou sezon de pescuit.
Sper ca vom scrie in continuare aici pavestile frumoase si totodata si pataniile prin care trecem in cursul partidelor de pescuit pe care le vom avea.
FIR INTINS !!!

Pescuit in Galati si imprejurimi : 6038 comentarii

  • dl alec...nu am fost de ani buni, 3-4 ani cred..am avut ocazia sa ma duc cu vaporul pana la sulina si am vazut ca au pus pietroaie peste tot acum 1 an.
    eu locurile le stiam de unde era privalul, pana in ultima plaja, treceam si de ''craparie''. cred ca locul lui domn' doctor..
    dar cel mai mult pe craparie dadeam..acolo am avut cele mai mari satisfactii si daca stiai locul nu agatai ( prea mult ).
    in schimb era un mosulica nea' jean ..din armata parca cu o dacie break albastra..isi ingropa acolo ceaunul si toate cele si statea toata vara, trimitea pestele la cherhana, isi lua paine si altele..si venea cu provizii..si asa o tinea an de an.
    nu am mai fost de muult...drumul banuiesc ca e acelasi..la fel de bun..tot foiala de barci/vapoare dar si peste este...numai cand vrea sa puna gura..luam ciortani de 2-4 kile cate 3-6 pe zi..cand avea toane..aia mari niciodata nu i-am dat afara..de ce? ca nu aveam barca..adica nu aveam unde sa o mai punem si pe aia.

  • apropo, cred ca ati obs. ca doar topicul nostru si cel al "oltenilor" mai traieste cat de cat!

  • tzu_tzu_rel, de cand nu ai mai fost la gorgova? probabil vorbesti de plaja din aval de ruptura(unde-si face veacul"doctorul p...a goala") dar sa stii ca tot malul a fost indiguit, asa ca s-au schimbat mult datele problemei! in toamna , cand am fost ultima data, compactoarele inca mai erau pe dig si am avut o multime de agataturi si rateuri. probabil ca trebuie sa ne adaptam noilor conditii!

  • la gorgova pragul e de la 1 m brusc la 7 - 10 m..iar pe buza pragului sunt pietroaie..daca apa e crescuta si nu te bagi in apa pana deasupra pragului, nu mai scoti nimic..sau varianta care am zis-o eu, iei lanseta si fugi tare cu ea in spate..iar aici un plumb care se ridica repede te ajuta foarte mult..

  • plumbul se prinde-n prag cand exagerezi cu greutatea lui. un 70-80 gr ar trebui sa fie suficient la grippa. si eu am folosit mult timp pe ape curgatoare plumbi model delta sau fluture dar m-am oprit la grippa pentru ca stau mai bine pe substrat. cat despre cei culisanti, la crap in curent folosesc modelul din stanga imaginii puse mai sus. momentan nu au tije pentru ca cele pe care le-am cumparat sunt foarte casante si rigide asa ca astept sa-mi vina altele mai flexibile.

  • asta cu mediul..e perfect adevarat.. dar in rest prefer montura cu plumb culisant. eu am alta forma pe care o prefer, cea triunghiulara si mi se pare cea mai buna pe rau..se ridica foarte usor in contra-curent..cat de forma de potcoava nu prea as zice..
    eram la gorgova, apa mare, se infingeau la unii din stanga mea direct in prag..rupeau pe capete, noi rar agatam cate 2 3 plumbi pe zi sau luam lanseta in mana si fugeam in spate cat ne tineau picioarele..apoi mulinam, ca sa nu agatam( schimbam locul ). le-am incercat pe toate de asta m-am rezumat la forma asta si nici ca nu o voi schimba..iar pe balti nu pescuiesc !
    avantaj-plumb pierdut..dar aici am alt secret pe care oricand se poate improviza si la plumb culisant pe malul baltii.
    felicitari pt plumbii plastifiati..ar trebui sa luam ex. toti ..

  • plumbii model grippa sunt recunoscuti ca avand cea mai buna aderenta la substrat, indiferent de consistenta sau natura lui. stau foarte bine pe pante, in curent puternic si sunt ideali pentru plantat la distante mari. eu personal, i-am testat anul trecut in delta dunarii si am fost foarte multumit. iar la plastifiat nu este chiar atat de multa migala pe cat pare. dureaza zece minute pana se incalzesc plumbii la cuptor, alte patru-cinci cat ii tavalesti prin plastifiant si maxim doua minute trebuie reintrodusi in cuptorul incins pentru uniformizare. cu putina rutina faci cam 30 de bucati in 20 de minute. ieftin si usor. la mine costurile sunt de aproximativ 0,6 lei pe 100 de gr. asa ca nu prea ma doare inimioara cand dau cu montura "plumb pierdut" plus ca protejez si mediul.

  • mai pui si o frisca deasupra si e meniul complet :)) sa vezi ce coada o sa fie de crapalai..
    plumbii astia is foarte buni pt apele cu mal pt curgatoare nu stiu, nu am dat cu asa ceva, ma abtin de la comentarii..nu stiu daca ramane in prag sau e scurs..
    e bine ca aveti rabdare sa-i camuflati, eu pierd per partida intre 10-20 de plumbi minim cand schimb locul, apoi mai putini dupa ce-l invat. daca ar fi sa fac la fel...cum ii aveti ar trebui sa ma mut in bucatarie.

  • in ce fel arata plumbii aia swarty, zici ca-s prajituri cu rom si ciocolata .

  • multumesc ionut. pentru urmatoarea iesire la valea seaca am de gand sa testez patru tipuri de bile. deja m-am hotarat la trei. a patra va fi home-made daca ma ajuta buzunarul si timpul.

    @ tzu_tzu: si plumbii mei abia asteapta sa vada prutul. am cateva monstre aici: http://tinypic.com/view.php?pic=359l7xh&s=5
    ca sa fie tacamul complet, mai astept zilele urmatoare un plastiafiant maron inchis pentru substrat malos si unul "stone" pentru zone cu prundis.