- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
Ultima partida de pescuit la OLT
Locuri de pescuit detalii
- mihai iulian
- 20-11-2011
- 311623
- 3143
As vrea sa aflu si eu dar cred ca toti cei care viziteaza aceasta pagina sa afle cum a fost ultima partida de pescuit a voastra in special pe OLT si BARAJE pe anul 2011.
Ultima partida de pescuit la OLT : 3143 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
oooo, este super,daca mergi in delta.acum si aici pe olt s-a inmultit somnul si cred ca de la anul o sa-i acord mai multe partide acestui peste.l-am cam neglijat pina acum si am prins doar sporadic si mic.ieri de la ora 12,30 am fost iara la crap cu un prieten,am avut o trasatura pe care am ratat-o ca ma uitam la niste cunoscuti care tocmai atunci aparusera si ma chestionau cum merge treaba,iar prietenul meu a luat unul la 2kg.mare ghinion am avut,in primul rind ca nu am foet atent pe trasatura si mai rau faptul ca tocmai atunci au aparut si cunoscutii aia si au vazut si locul dar si ca trage crapul.s-a cam dus linistea de acolo.nu a durat decit citeva zile secretul.fir intins si multa sanatate.
tocmai din cauza braconierilor nu vin nea puiut ii detest si acolo pe insula am fost prin septembrie si intradevar am prins caras dar nu mi-a placut la gust am si scris dar nu mai stiu sigur la ce pagina si dupa crap nu prea am dat eu pe olt pt ca nu stiu locurile la cat vin eu de rar pt ca nu prea am echipa sa vin si singur sti cum e.
urmatoare partida pe care o fac o sa fie la sfarsitul lui martie in delta la somn
sanatate si fir intins
multumesc frumos d-lor puiut,evelyn si ionouts,pt informatiile dezvaluite,recunosc ca pe cea a d-lui evelyn o stiam de la un lipovean si am avut rezultate cu ea pe delta,dar la olt nu am incercat-o pt ca nu am dat niciodata la bomba pe olt,acolo dau numai in agatatura si mai mult de un carlig nu poti pune.sper sa am timp sambata sa merg pe acasa si va mai anunt ce se intampla prin jurul slatioarei.fir intins la toti pescarii adevarati
d-le evelyn aveti dreptate,de fapt si eu cind merg incolo la vale,pe mai multe zile trebuie sa fac mamaliga multa si atunci se schimba datele problemei.nu stiu de ce a-ti evitat anul acesta sa veniti pe aici pe la cimpu mare si acum mai recent(pina saptamina trecuta)pe insula la zavideni ca s-a luat caras la greu,si nu vorbesc de cantitati mici.de acum trei luni a inceput sa se prinda la c.mare dupa care carasul a urcat catre insula,unde s-a luat pina simbata.si acum s-ar mai prinde dar de citeva noapti nemairaminind pescarii peste noapte au intrat tiganii seara au bagat setcile dupa care l-au zobit cu prostovoalele din barca toata noaptea,ce fugea de prostovol dadea in setci.au fost pitesteni si vilceni care pe doua zile de pescuit au luat si 20-25kg si chiar mai mult.eu cred ca se merita drumul.doamne ce nebunie a fost aici pe insula erau unul linga altul de acolo de la cruci la intrare si pina aproape la mijloc,iar pina acum trei saptamini erau pina in fundul ei.acolo in fundul insulei pestele cind venea cind pleca si un prieten de-al meu s-a dus intr-o ziacum o saptamina jumate pe acolo pe la 1,00,nu era nimeni si la vazut sarind a scos betele si pina seara a luat 11 kg ciortan si putin caras(cam 2kg).a doua zi a trimis si niste prieteni de-ai nostri care au prins si ei dar i-au vazut tiganii si cum nefiind alti pescari care sa ramina si peste noapte au bagat plasele seara dupa care au dat cu prostovoalele pe el noapte de l-au adunat pe tot.macel au facut.a treia zi acolo nu au mai vazut nici o ciupitura.fir intins si multa sanatate!
nea puiut mata bati oltul zilnic , eu am fost de 4 ori pe olt anul acesta pt ca nu-mi convine distanta asa ca ma duc pe balti mai bine si da mamaliga o fac pt ca eu stau mai mult timp la pescuit nu pt cateva ore si o programez dinainte aceasta mamaliga tine si 4 zile si a lui ionouts pare interesanta.sa ne auzim cu bine
d-le evelyn de obicei eu fac acea mamaliga cam in 15 min(in pauza de publicitate de pe pro tv intre sport si vremea).sunt cazuri(dese) cind ma suna cite un prieten sau altul ca vrea sa mergem la peste si sa fac mamaliga asa ca de multe ori trebuie sa o fac si mai repede de atit,iar in privinta randamentului stau dovada crapul de 2kg luat alaltaieri la culisanta(d-l vali stie unde)si cei trei crapi doi de 3kg si unul de 2kg luati aseara in alt loc.am fost si de dimineata dar eu nu am mai avut decit o trasatura ratata iar prietenul meu unul scapat pentru ca s-a bagat in agatatura.pe la 12,00 ne-a invins lapovita si frigul asa ca am strins si am plecat.eu folosesc cantitati mici pentru ca partidele de pescuit pe care le fac sunt scurte de obicei 5-6 ore si o mamaliga din aia ajunge de exemplu cam la 6-7 kg caras sau si mai mult ,si nu are rost sa fac prea multa pe mai multe zile ca se mucegaieste.cred ca o sa incerc si reteta d-lui ionouts,ca observ ca se face mult mai repede si pentru mine conteaza ca asa cum v-am zis am prieteni care scapa mai repede de la lucru si ma suna sa fac mamaliga cit pot de iute sa o taiem pe balta.oricum la mine tot timpul am mamaliga facuta ca oricind apare din senin cit o oferta de iesit pe balta.mare pacat ca de-abia acum am mirosit niste vaduri unde este bagat mustaciosul,cind iarna este aproape instalata,dar sper ca acolo o sa prind crap chiar si in ianuarie numai sa pot ajunge acolo din cauza zapezii.miine s-ar putea sa merg iara asa ca o sa va tin la curent.fir intins si multa sanatate!
eu vineri cand am fost la olt am incercat o reteta de mamaliga inedita, cred ca cea mai simpla posibila. dau malaiul prin rasnita, adaug intr-un vas 3 parti malai (poate chiar un pic mai mult) si o parte faina. amestec intr-un vas de plastic malaiul, faina, aromele si apa cat sa iasa ca un terci moale si introduc in cuptorul cu microunde 4-5 minute. in functie de cantitatea facuta si de puterea cuptorului cu microunde, se poate lasa mai mult sau mai putin. eu am incercat prima data intr-un borcanel de plastic de mustar la care am dat 3-4 gauri in capac numai ca sa vad cum iese. a iesit o mamaliga excelenta, pe care o puteam taia cubulete perfecte, dar pe care am folosit-o bobite, dupa ce in prealabil am amestecat-o bine in mana. daca o doriti mai moale, in timp ce o amestecati in mana puteti sa o mai udati putin cate putin. am pescuit cu ea cu succes si la pluta fixa si la culisanta si nu cade din ac nici macar la lanseta. pestii din cate am vazut au apreciat-o.
fire intinse!
complicat nea puiut unite una simpla si pe care o poti folosi pt bobita, para, arici, momitor.
3 cani malai
2 cani faina sau orici vreti voi dar aceeasi paritate
puneti apa la fiert in tuci aprox 2 litri la aceasta cantitate de mai sus cana avand 200 ml, amestecati faina cu malaiul intr-un castron, cand apa fierbe puneti toata cantitatea in tuci odata si se formeaza un cocolos mare, dupa ce a fiert 20 min il spargeti in bucati de aproximativ marimea a 2 oua sau un pumn mai mic, lasati sa fiearba inca 40 de minute la foc mic, apa din tuci se va transforma intre timp in pasta de malai si faina , dupa ce a firt scurgeti toata zeama din tuci intr-un castron asta la inceput (, eu acum rastorn la ochi ca stiu cata zeama imi trebuie pt amestec)dupa care adaugati acea pasta si amestecati cu lingura pana vedeti ca se formeaza mamaliga, cu cat adaugati mai multa zeama cu atat va iese mai moale depinde cum vreti sa o faceti, cand amestecati va adaugati mirodeniile in functie de preferinte
mamaliga este foarte legata , moale nu cade repede din carlig, sta chiar si 2 ore si o puteti folosi la orice peste mie mia dat rezultat oriunde am mers,o puteti amesteca cu ttx si va iese o nada de minune, arici sau bomba in delta pe dunare sau oriunde doriti
daca mai aveti nelamurire astept intrebare
iata cum fac eu mamaliga care este la fel si pentru patratica si pentru bobita de asemenea si pentru fund si pentru pluta,singura diferenta ca pentru patratica o fac putin mai moale ca se mai intareste cind se raceste.eu folosesc malai superior coral,sau malai superior boromir,un malai excelent care se si leaga bine.intr-un ibric de aluminiu cu diametru de 120cm si cam tot pe atita inaltime,pun o cana(250 ml) si jumatate de apa ,iar aceeasi cana o umplu cu malai.pun la fiert apa si imediat in apa rece torn aproape jumatate din cana de malai si las sa fiarba cam 10-15 minute,mestecind mereu sa nu se faca cocoloase.in cazul in care vreu sa dau la bobita sau para,adaug acum si 2-3 linguri de faina si mestec bine lasind sa mai fiarba 3-4 minute,dupa care adaug restul de malai in doua transe lasind inca 3_4 minute in functie si de cum o simt la mina cind mestec si dupa cum vreau sa fie mai moale sau mai tare.atentie nu tot timpul folosesc faina.sunt situatii cind nu adaug toata cana de malai sau situatii cind trebuie sa pun putin mai mult de o cana.totul nu dureaza mai mult de 20 minute maxim.o rastorn pe un fund de bucatarie si pe altul il pun deasupra si o presez putin lasind-o asa pina se raceste.veti vedea ca daca folositi acelasi fel de malai dupa doua trei mamaligi veti deveni experti si o veti face asa cum ve-ti dori,mai moale sau mai tare ,in functie de felul in care vreti sa o folositi,si de pestele vizat.fir intins si multa sanatate!
folositi malai de casa sau cumparat?eu personal am avut rezultate mai bune la cel de casa.fir intins