- Activitati
- Despre pescuit
- Anunturi
- Discutii
- Utile
un sfat
Nade si momeli
- donmihai20
- 11-07-2010
- 1765
- 7
cum se poate face mamaliga sa nu mai faca coaja?
un sfat : 7 comentarii
- Comenteaza
Capturile pescarilor
Ultimele anunturi
Subiecte in forum
- Noi
- Comentariu nou
dupa fierbere o ungi cu ulei la suprafata, o bagi intr-un ciorap de dama si o mai fierbi inca o data 5 minute.. tinuta in ciorap intrr-o caserola inchisa nu mai face coaja.. dar se strica mult mai repede intrucit incepe dupa 8-10 ore sa fermenteze.. eu o mai amestec cu pasta facuta din boilles mai vechi si iese gen plastilina.. asa tine mai mult
carpa de bumbac si tine mai multa vreme, nu trebe uda sau ceva, doar pusa intro carpa de bumbac...oricum mai mult de 3 zile nu are rost sa o tii ca se strica
sau o ungi cu un strat foarte fin de ulei
mersi pt sfaturi
sall. dupa ce ai fiert mamaliga o invelesti intr-o carpa mai uda,nu foarte uda dar nici foarte stoarsa
dupa ce faci mamaliga indiferent ca e mai moale sau mai tare conteaza si in ce o depozitezi ...ideal ar fii o caserola micuta ...cel putin asa fac eu ...apoi pun un tifon umed peste mamaliga apoi o las sa usuce iar cand ajungi la pescuit tot timpul incearca sa lasi ceva umed peste ea dar sa nu fie chiar umed ..altfel o faci mai varza decat este ..si nu lasa in loc insorit mamaliga..in rest toate bune si frumoase fir intins.
acest lucru nu prea e posibil... mai devreme sau mai tarziu mamaliga tot va face coaja. pentru a mari timpul in care aceasta prinde crusta e bine sa fie facuta un pic mai moale si pastrata in ziar
numai bine si fir intins!