Caras
Carasul seamana cu caracuda, are insa corpul mult mai alungit.
Solzii mai mari si mai grosi,de culoare argintie.
Carasul areg ura mica,terminala ,mai dreapta si fara mustati. Linia laterala aproape dreapta si foarte pronuntata.
Se deosebeste de caracuda prin alungirea corpului si coloratia alb-rgintie,metalica ,a solzilor
Reproducerea la Caras
Caras - modul de hranire
Momelile cele mai ademenitoare pt. caras sunt:
- viermusul
- ramele de balegar
- ramele cenusii mici
- vara carasul merge bine la:
- bobul de grau fiert
- cocolosii de mamaliga
- paine.
Despre pescuitul la - Caras
Pescuitul carasului este un pescuit de finete.
Cu cat undita este mai fin alcatuita cu atat vom avea rezultate mai rodnice.
La caras
- undita va fi mai usoara si mai lunga(de 4-5 m) cand nu pescuim din barca;
- firul strunei cel mult 0,15 mm, iar carligul dupa natura momelii folosita:8-10 pt. rama si 10-12 pt.
Cocolosii de mamaliga sau bobul de grau fiert.
Un plumbaj potrivit poate fi cu plumbi mici nr.7-8-9, cu o pluta usoara.
Gastronomia la - Caras
Cate cuvinte despre gastronomie, carasul este un peste cu carne slaba, insa prezinta multe oase, dar este folosit la multe feluri de mancare; cirobe, borsuri de peste, caras la gratar, etc
Activitate Caras