Despre Caras

carassius auratus gibelio. FAMILIA:ciprinide. | caras, caras argintiu, caracuda alba, caras florean,peste balan
img
Share

Caracteristici

greutate 80-400
lungime 15-29cm
lungime max. 40
lungime retinere 0

Caras

Carasul seamana cu caracuda, are insa corpul mult mai alungit. Solzii mai mari si mai grosi,de culoare argintie. Carasul areg ura mica,terminala ,mai dreapta si fara mustati. Linia laterala aproape dreapta si foarte pronuntata. Se deosebeste de caracuda prin alungirea corpului si coloratia alb-rgintie,metalica ,a solzilor

Reproducerea la Caras

Caras - modul de hranire

Momelile cele mai ademenitoare pt. caras sunt: - viermusul - ramele de balegar - ramele cenusii mici - vara carasul merge bine la: - bobul de grau fiert - cocolosii de mamaliga - paine.

Despre pescuitul la - Caras

Pescuitul carasului este un pescuit de finete. Cu cat undita este mai fin alcatuita cu atat vom avea rezultate mai rodnice. La caras - undita va fi mai usoara si mai lunga(de 4-5 m) cand nu pescuim din barca; - firul strunei cel mult 0,15 mm, iar carligul dupa natura momelii folosita:8-10 pt. rama si 10-12 pt. Cocolosii de mamaliga sau bobul de grau fiert. Un plumbaj potrivit poate fi cu plumbi mici nr.7-8-9, cu o pluta usoara.

Gastronomia la - Caras

Cate cuvinte despre gastronomie, carasul este un peste cu carne slaba, insa prezinta multe oase, dar este folosit la multe feluri de mancare; cirobe, borsuri de peste, caras la gratar, etc

Activitate Caras