Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Crap fript la cuptor

Se curata crapul si se sareaza. Se lasa intreg, dar se cresteaza in lat de un centimetru adancime, din loc in loc, ca sa patrunda caldura iute pana in interior. Se aseaza intro tava cu o lingura de unt. Se unge cu unt si pe deasupra si se da la cuptor, la foc mijlociu. Este gata intro ora. Se unge cu unt din timp in timp. Se servesc cu sos de unt. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 20-04-2010
  • 4050
  • 0
  • 0

Cega cu ceapa

se prajeste bine pestele in ulei apoi separat se caleste ceapa cu verdeturi si ceva ardei,dupa care ultima data se serveste langa peste. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 20-04-2010
  • 1565
  • 0
  • 0

Macrou cu lamaie

se taie macroul bucatele cam de 5 cm groasime apoi se dau prin malai si se pun la prajit.se servesc cu lamaie data prin razatoare,punandu-se deaspura. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 20-04-2010
  • 2199
  • 0
  • 0

File de salau cu rosii

1) Spalam rosiile, le taiem felii si le aseazam intr-o forma unsa (rezistenta la foc). Punem sare si piper. 2) Amestecam verdeata cu uleiul, curatam usturoiul, iar cateii se pun intregi, impreuna cu uleiul peste feliile de rosii. 3) Incingem cuptorul la 200 grade si lasam rosiile sa se rumeneasca circa 5 minute. 4) Spalam fileurile de peste, le zvantam, punem sare si piper. 5) Asezam pestele peste stratul de rosii si il ungem cu putina zeama (din tava). 6) Bagam tava in cuptor timp de ... mai mult

  • Peste la cuptor
    60 minute
  • 20-04-2010
  • 2088
  • 0
  • 0

Fasole cu somon

Curăţaţi şi tocaţi usturoiul. Extrageţi sucul de lămâie. Ungeţi bucăţile de pește cu zeamă de lămâie şi ulei. Asezonaţi cu sare şi piper. Frigeţi bucăţile de peşte pe toate părţile pe plită – dacă nu aveți plită, într-o tigaie de teflon fără grăsime sau pe o tigaie-grătar. Stropiţi peştele din când în când cu zeamă de l&# ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    30 minute
  • 20-04-2010
  • 1479
  • 0
  • 0

Ciorba de peste

Se taie mărunt un morcov, un pătrunjel, ceapă. Se pun să fiarbă cu apă, adăugind orezul ales şi spălat. Se curăţă crapul, se scoate osul amar de la cap, iar după ce a fost spintecat şi i s-au scos maţele, se mai spală numai într-o apă, fără să fie ţinut mult, ca să nu-i iasă dulceaţa. Se taie bucăţi şi când zarzavatul este aproape fiert, se pune şi peş ... mai mult

  • Ciorba de peste
    40 minute
  • 20-04-2010
  • 2649
  • 0
  • 0

Aperitiv cu somon afumat

Somonul se taie feliute subtiri, toate ingredientele se amesteca si se pun intr-o tava de chec, unsa si tapetata. Se tine la cuptor circa 45 de minute (cuptorul incins in prealabil la 180 de grade). Se consuma rece. ... mai mult

  • Gustari din peste
    60 minute
  • 20-04-2010
  • 2585
  • 0
  • 0

Peste cu salata

Se spala salata verde si se stoarce bine. Rosiile, mozzarella si branza se taie in forma dorita, apoi se pun peste salata verde. Se adauga si maslinele stoarse, zeama de lamaie, putin piper si pestele cu uleiul din conserve. Se amesteca toate ingredientele si se pun la rece pentru minim jumatate de ora. Se serveste cu cartofi prajiti. ... mai mult

  • Gustari din peste
    20 minute
  • 20-04-2010
  • 1607
  • 0
  • 0

Ciorba cu perisoare de peste

Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele, fara oase prea multe, se curata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata ... mai mult

  • Ciorba de peste
    60 minute
  • 20-04-2010
  • 1708
  • 0
  • 0

Peste cu sos de ketchup

Ingredientele (in afara de peste si unt) se amesteca si se pun la foc sa fie fierbinti. Feliile de peste asezate in vasul termorezistent se stropesc cu sosul fierbinte si se presara cu bucatele de unt. Se acopera cu folie de aluminiu si se prajesc in cuptor 30 de minute. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    45 minute
  • 20-04-2010
  • 2860
  • 0
  • 0

Peste cu sos de mere

Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se pun ceapa taiata pestisori si feliile de mere curatate de coaja si de samburi. Dupa cateva minute se lasa la foc mic. Feliile se vor intoarce pe cealalta parte pentru a se praji uniform. ... mai mult

  • Peste prajit
    45 minute
  • 20-04-2010
  • 1538
  • 0
  • 0

Peste cu sos a la grec

Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvanta in prosop si se frige pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamaie, boabe de piper, un praf de sare si unul de piper macinat. Cand sosul clocoteste se aseaza cu grija bucatile de peste fri ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    60 minute
  • 20-04-2010
  • 2489
  • 0
  • 0

Peste cu masline

Curatati cartofii, morcovul si ceapa si puneti-le la fiert. Curatati si spalati bine pestele. Taiati-l in bucati potrivite. Intr-o tigaie, incingeti putin ulei si puneti la calit un catel de usturoi. Cand s-a rumenit, scoateti-l si aruncati-l. Puneti apoi la prajit pestele si, cand este rumenit, puneti-l pe o farfurie. Strecurati uleiul si puneti-l din nou in tigaie. Adaugati restul de usturoi taiat fin si, cand incepe sa sfaraie, adaugati paharul cu vin, un praf de sare, cateva boabe de pip ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    4 minute
  • 20-04-2010
  • 1694
  • 0
  • 0

Icre negre

Se curata fructul de avocado de coaja, ca si cartoful. Se sectioneaza fructul pe lung, pe jumate si se elimina samburele din mijloc. Se taie felii de-a lungul (circa 1 cm grosime). Scobitura rezultata din scoaterea simburelui se umple cu icrele negre. Se pune pe o farfurie si se orneaza cu jumatati de felii de lamiie ... mai mult

  • Icre de peste
    1 minute
  • 19-04-2010
  • 3850
  • 0
  • 0

Icre de stiuca

Icrele de stiuca fiind mai mari, se pun intr-un castron adanc, se stoarce deasupra lor zeama de la jumatatea de lamaie, se adauga uleiul treptat si se amesteca energic cu o lingura de lemn. Cand amestecul este omogen, se toaca marunt ceapa, se freaca bine cu sare, se spala cu apa rece si se stoarce, sau se scurge cateva minute. Se pune ceapa peste icre, se mai amesteca cu lingura cateva minute, dupa care se pun intr-o farfurie intinsa si se orneaza cu jumatatzi de masline. ... mai mult

  • Icre de peste
    1 minute
  • 19-04-2010
  • 4147
  • 0
  • 0

Icre

Intr-un bol preferabil de plastic se pun icrele si felia de paine inmuiata in lapte sau apa minerala si apoi scursa. Se amesteca cu mixerul icrele cu felia de paine, apoi adaugam putin cate putin ulei amestecand cu mixerul la viteza maxima. Cand obtinem o pasta groasa care se ia pe paletele mixerului adaugam cateva picaturi de apa minerala si continuam sa amestecam.Adaugam cate putin ulei, amestecam, daca pasta devine iar foarte consistenta punem iar cateva picaturi de apa minerala. In momentul ... mai mult

  • Icre de peste
    1 minute
  • 19-04-2010
  • 4338
  • 0
  • 0

Peste cu slanina

Pestele decongelat se taie felii. Fiecare felie de peste se asaza pe cate o felie subtire de slanina si se ruleaza impreuna. Rulourile se fixeaza cu scobitori, se asaza intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor pana devin crocante si rumene. Zeama se amesteca cu smantana, iar compozitia se toarna peste peste si se lasa la incalzit. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    45 minute
  • 19-04-2010
  • 3140
  • 0
  • 0

Peste prajit in bere

Feliile de peste decongelat se calesc rapid in unt, se adauga berea, vegeta si usturoiul. Se fierbe inabusit 10 minute. inainte de a se servi, usturoiul se poate scoate. Se freaca smantana cu galbenusul de ou, compozitia se toarna peste peste si se lasa la incalzit. Se serveste cu garnitura de cartofi sau de orez. ... mai mult

  • Peste prajit
    45 minute
  • 19-04-2010
  • 2327
  • 0
  • 0