Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Calmar cu orez

se pune orezul la fiert timp de 20 minute in acest itmp pestele es pune pe gartar cam 15 minute se poate servii orezul ca un fel de garnitura langa peste,cu lamaie si verdeata. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 30-03-2010
  • 1400
  • 0
  • 0

clean,scobar la tava

se pune pe o tava bine incinsa de focul de desubt un strat de sare ,apoi se pune cleanul 3 bucati,scobarul si cateva mrene 2 mai exact undeva separat se face un sos din supa de peste(preparata sau cumparata) se amesteca cu rosiile ,ardeiul morcovul si se mai pune la fiert inca 20 minute,cand pestele este gata se curatta de sare si se pune peste el sosul respectiv din legume. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    50 minute
  • 30-03-2010
  • 6325
  • 0
  • 0

Somn cu lamaie

stim cu toti ca somnul este cel mai gras peste, dar ca sa facem carnea acestuia una deosebit de gustoasa sa o intrecem pana si pe cea a pastavului, tinem cateva bucati de carne pe care vrem sa le pregatim in lamaie cateva ore apoi le frigem pe gratar ,vor avea un gust extraordinar. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    20 minute
  • 30-03-2010
  • 1922
  • 0
  • 0

Scumbrie pe tava

se cresteaza scumbria si se pune pe o tava mai mare, bine incinsa de focul de desubt si plina cu sare scumbria se lasa cu slozi intregi ca sa nu se lipeasca,dupa ce este gata se poate prepara si un sos de rosii daca doriti daca nu se scutura sarea si se poate servii ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    35 minute
  • 30-03-2010
  • 1783
  • 0
  • 0

Scumbrie prajita

se aleg cateva scumbrii mari,se cresteaza si se dau prin malai apoi se pun la prajit in uleiul incins la foc mare se lasa aproximativ 5 minute pe-o parte 5 pe alta se poate servii perfect cu mamaliga ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 30-03-2010
  • 2079
  • 0
  • 0

Salau umplut cu legume

se ia un salau de circa 2 kg se despica se spala apoi se pune deoparte , pe un tocator tocam toate legumele marunt si le punem la calit mai putin cartofii acre ii fierbem sii pisam apoi,dupa ce legumele sunt gata se introduc in peste si se baga la cuptor 40 minute din cand in cand se stropeste cu vin alb, se serveste cu garnitura de cartofi verdeata si lamie. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    50 minute
  • 30-03-2010
  • 5776
  • 0
  • 0

Guvid prajit

se spala guvizii ,apoi se dau cu sare si se dau prin faina sau malai,si se pun la prajit in uleiul incins,se lasa pana se rumenesc bine .Se pot servii cu mamliguta calda si un pahar de vin alb. ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 30-03-2010
  • 3906
  • 0
  • 0

Fasole cu crap

se pune fasolea la fiert apoi crapul se da cu sare si se pune la gratar,fasolea dupa ce este fiarta se bate (fasole batuta) si se serveste langa pestele fript ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 30-03-2010
  • 1740
  • 0
  • 0

Babsuca la gratar

avem nevoie de babusca ce va mai mare peste 15 cm o spalam si o crestam dandui sare,apoi o punem la gratar unde o lasam sa se rumenaesca bine,se serveste cu mamaliga si vin alb. ... mai mult

  • Peste la gratar
    30 minute
  • 30-03-2010
  • 1972
  • 0
  • 0

Cod file la cuptor

Pestele spalat, uscat in prosop, se portioneaza si se asaza in vas de yena uns cu ulei. Storc zeama de lamaie peste peste, apoi asez ceapa taiata pestisori, morcovul, pastarnacul si usturoiul felii, condimentez, stropesc cu suc de rosii. Adaug vin, dau la cuptor pentru 30 minute acoperit cu folie de aluminiu si inca 10 minute vasul descperit. Se serveste cu garnitura de cartofi sau cu paine. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 30-03-2010
  • 3920
  • 0
  • 0

Pastrav cu sos de ciuperci

Pestele curatat, spalat, sters in prosop de hartie se trece prin faina de grau, se rumeneste pe ambele parti in tigaie cu ulei incins. Se asaza in vas de yena uns cu ulei. La ceapa rumenita se adauga ciupercile fierte cu sare, foaie de dafin si cimbru. Se calesc impreuna, se adauga sosul iute, se da la blender. Adaugam smantana si dam pe flacara pentru 5 minute. Condimentam, adaugam whisky. Acoperim pestele cu acest sos, dam la cuptorul incins pentru 25 minute. Servim cu mamaliguta fierbinte ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1522
  • 0
  • 0

Pastrav cu sos la cuptor

Pastravul trecut prin faina de grau se rumeneste uniform in tigaia cu unt incins. Asezi pestele in vas de yena uns cu unt. Asezi cate 2-3 fasii de ceapa si felii de usturoi in interiorul pestelui. Ornezi pestele cu ceapa, usturoi si lamaie. Sosul: Incingi o ligura unt, adaugi smantana, condimentezi, adaugi o lingura de faina de grau si una de faina de porumb in ploaie,vinul, conjacul si condimentele.Lasi sa clocoteasca 2-3 minute,asterni sosul peste pestele din vas.Acoperi cu o folie de al ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 2504
  • 0
  • 0

Salata de cartofi cu ton

Se fierb cartofii in coaja 20 de minute, se racesc si se decojesc. Se fierb si ouale 5 minute. Intr-un castron suficient de mare pregatim salata noastra: taiem cartofii cubulete, ceapa fideluta, punem si tonul, apoi taiem castravetii rondele si ardeiul fideluta, adaugam si ouale taiate cubulete, maslinele si fileurile de peste sarat. Apoi adaugam 1 lingura de otet, 3-4 de ulei, sare, piper si putina maioneza (depinde de gust) si amestecam totul. Bagam la frigider pentru cel putin o ora. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1360
  • 0
  • 0

Pilaf italienesc cu cotlet de rechin

Se fierbe orezul dupa ce l-am spalat bine, dupa indicatiile de pe punga.La acest orez am adaugat cubulete de dovleac pe care le-am fiert in prealabil,in 2 linguri de unt cu apa(se pune de 3 ori cantitatea de apa la o cantitate de orez).Fierbem si fasolica Azuki, pe care o lasam de seara la inmuiat in apa.Aceasta fasolica dupa ce am fiert-o ii adaugam ulei din seminte de struguri si otet balsamic,la fel ca la o salata.Bagam la cuptor cotletul de rechin, cu adaosurile pe care le dorim.Pestele treb ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 2403
  • 0
  • 0

Macrou la cuptor

Pestele stropit cu zeama de lamaie, il prajesc usor pe ambele parti. Ceapa tocata pe robot o calesc in ulei si vin. Sa nu se rumeneasca. Condimentez. Asez un strat de ceapa in vasul de yena uns cu o lingura de ulei.Alternez cu un strat de peste si iar un strat de ceapa.Stropesc cu zeama de lamaie.Ornez cu fasii de gogosar si feliute de lamaie. Acopar cu folie de aluminiu si dau la cuptor pentru 30-40 minute. Servim cat e cald. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 3004
  • 0
  • 0

Salata cu migdale

salata o trecem printr-un jet de apa si lasam sa se scurga de apa bine. rosia o spalam si taiem feliute.ceapa o curatam de foi o spalam si taiem bucatele micute. tonul il scugem de ulei(sau daca doriti adaugati-l in locul uleiului de masline).punem pe farfurie prima data salata punem sare apoi punem feliutele de rosii pe margini ceapa in mijloc ,apoi tonul si la urma migdalele.punem ulei sare si otet .a iesit foarte buna si crocanta datorita migdalelor. ... mai mult

  • Salate de peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1175
  • 0
  • 0

Oblete cu spaghete

dupa ce obletele s-a luat de pe gartar se fierb pastele apoi se pun langa peste pe o farfurie se pot servi cu keceap . ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 29-03-2010
  • 1402
  • 0
  • 0

Peste umplut cu creveti

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Fa o taietura pe o parte o pestelui pornind de la cap si mergand pana la coada astfel incat sa se obtina un buzunar unde se vor pune crevetii. Aseaza ceapa tocata la baza unui vas termorezistent in care sa incapa pestele.Aseaza pestele peste ceapa.Asezoneaza-l cu sare si piper si pune-l deoparte Topeste untul intr-o tigaie la foc potrivit.Dupa ce s-a topit ia-l de pe foc, toarna-l intr-un vas si lasa-l sa se raceasca 5 minute.Dupa ce s-a racit putin, adauga l ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 29-03-2010
  • 1440
  • 0
  • 0