Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

caviar cu spaghete

se pun spaghetele la fiert apoi si pestele la prajit dupa ce sunt scoase se pun pe o farfurie mai inati caviarul prajit in ulei de masline apoi spaghetele si ultima dta keceapul peste spaghete. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    25 minute
  • 27-03-2010
  • 1690
  • 0
  • 0

cega prajita

se spala pestele se jupoaie de pielita de deasupra apoi se da cu sare si pier si se da prin malai si se pune la prajit se lasa cam 10 minute apoi pot fi scoase si servite cu o mamaliguta cu un vin rosu ,musdei de usturoi si de ce nu o bucata de branza de oaie.. ... mai mult

  • Peste prajit
    15 minute
  • 27-03-2010
  • 2705
  • 0
  • 0

Pastrav cu smantana

se pune pastravul pe o tava se pune uleiul peste el si impreuna cu cartofii se pun 20 minute la cuptor apoi sescoate si se adauga smantana dupa care se mai lasa inca 10 minute la cuptor.se scoate si se presareaza patrunjel tocat marunt cu zeama de lamie ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    35 minute
  • 27-03-2010
  • 1612
  • 0
  • 0

Pastrav prajit

pastrvul se curata , se spala apoi se cresteaza si se da cu sare printre crestaturi deasemenea si cu praf de piper. Cand uleiul este bine incins se pune pestele lasandu-se cam 10 minute pe o parte si pe alta pana se rumeneste.se serveste cu mamaliguta si un pahar de vin ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 27-03-2010
  • 2432
  • 0
  • 0

Scoici umplute

Se pun scoicile la caldura in cuptor, ca ele sa se deschida. Se scot din cochilii si se spala foarte bine in multe ape ca sa nu mai ramana nisip.se taie si se arunca partea neagra si se firb cu apa, cu vinul si arpagicul taiat feliute, cu verdeata, foaia de dafin, sare, piper. Se inabusa ciupercile intr-o cratita, pe foc, 1 pahar cu apa si 50 g unt, apoi se taie marunt. Se taie marunt si carnea scoicilor firte. Se face sosul din 50 g unt, faina si 1/2 pahar zeama strecurata in care au fiert s ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 2928
  • 0
  • 0

Midii cu orez

Se fierb midiile cu vin alb, sare si apa cat sa le acopere, pe foc, pana se deschid bine, apoi se iau de pe foc doarece nu trebuie parea mult firte. Se scot din vin, se desprinde carnea si se pune intr-un castron. In vin se pune unt, patrunjel verde si putin sofran, se lasa sa mai fiarba 5 minute, apoi se toarna peste midii. Se fierbe orezul si cand este fiert se amesteca cu midiile, sare si cu patrunjel verde tocat ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1979
  • 0
  • 0

Midii cu sos alb

Se fierb midiile ca in reteta „ Midii rasol”. Se prepara sosul alb din 25 g unt si o lingura cu faina subtiat cu zeama din care au fiert midiile si cu lapte. Se adauga galbenusul de ou, sare, se amesteca bine si cu o lingura cu cascaval ras pe razatoarea mica. Se servesc midiile cu sosul preparat si cu patrunjel verde tocat. ... mai mult

  • Gustari din peste
    1 minute
  • 26-03-2010
  • 2219
  • 0
  • 0

Midii rasol

Se fierb midiile in vin cu ceapa tocata, usturoi, sare si cu toate celelate ingrediente date in retetar. Cand cochiliile s-au deschis, se scot midiile, se pun intr-un vas adanc, se toarna o lingura zeama din care au fiert si se servesc cu zeama de lamaie si cu patrunjel verde tocat. ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 2276
  • 0
  • 0

Raci fierti in vin

Se pun in vin legumele taiate felii si se fierb. La primul clocot se introduc racii vii pregatiti astfel: se scoate motul din codita, care iese foarte usor, se spala foarte bine racii ; se adauga piper, 1 foaie de dafin si sare. Se lasa sa fiarba 15-20 minute, se dau deoparte si se lasa in vin pana a doua zi, cand se incalzesc din nou si se servesc. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1513
  • 0
  • 0

Scordolea de raci

Racii, bine spalati in apa multa, se pun sa fiarba cu usturoi, foaie de dafin, boabe de piper, sare. Se curata nucile si se piseaza bine. Se amesteca nucile cu painea muiata in apa in care au fiert racii si apoi stoarsa se freaca bine punand cate putin ulei, pana se leaga ca o crema. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se aranjeaza pe un platou rotund si imprejur se pun coditele de raci, apoi se serveste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1461
  • 0
  • 0

Raci umpluti cu orez

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii se umplu cu orez inabusit cu o ceapa si cu coditele racilor tocate si se fierb in apa pana orezul este fiert, apoi se servesc. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1534
  • 0
  • 0

Raci umpluti cu legume

Racii trebuie sa se prepare cat sunt vii. Se scoate motul din codita, care iese foarte usor. Se spala foarte bine racii si se fierb in apa, care clocoteste, cu legumele indicate in retetar. Cand racii sunt fierti, se scot din apa. Se scoate carnea din codite, se toaca si se amesteca cu legumele taiate foarte marunt. Se face o maioneza dint-un galbenus rascopt si doua crude, se amesteca cu ulei (1 pahar), adaugat treptat, se adauga o lingurita mustar, sare, piper si se amesteca. Carapacea racilor ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 1658
  • 0
  • 0

Peste oceanic a la grec

Se pune pestele in cratita, se pipereaza, se sareaza, se presara cu cimbru, se adauga foaia de dafin, usturoiul taiat felioare, se toarna uleiul, vinul si bulionul de rosii si se pune la cuptor sa fiarba pana scade si ramane pestele numai in ulei. Se scoate pe farfurie cu tot cu sos si se serveste cu zeama de lamaie. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 3227
  • 0
  • 0

Peste oceanic rasol

Se fierb legumele si cand sunt fierte se pun bucatile de peste, sare, piper, se lasa sa fiarba 15-20 minute. Se prepara sosul astfel: se fierb ouale tari, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun in tigaie cu unt, sare, piper, zeama de lamaie, se amesteca totul, se adauga mararul tocat marunt. Cand pestele este fiert se aseaza pe o farfurie mare si deasupra se toarna sosul. Se mai presara cu patrunjel verde tocat si se serveste. ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 26-03-2010
  • 2858
  • 0
  • 0

Salau cu aspic

Se fierbe salaul intreg sau taiat in zeama de legume pregatita la fel ca pentru peste rasol. Dupa ce s-a racit in zeama in care a fost fiert, se scoate cu mare grija ca sa nu se rupa, se curata de piele si se asaza pe un platou pescar. Se orneaza cu bucati de legume, iar dupa ce s-a racit bine se glaseaza cu aspic. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    40 minute
  • 26-03-2010
  • 1764
  • 0
  • 0

Chitici prajiti

Pestisorii se curata si se spala, apoi se sareaza, se dau prin malai faina de porumb si se prajesc in ulei incins, astfel ca sa nu se lipeasca intre ei. ... mai mult

  • Peste prajit
    20 minute
  • 26-03-2010
  • 1523
  • 0
  • 0

Pastrav cu smantana

Se unge o tava cu unt si ulei, se asaza pastravii intregi, putin crestati,spalati . Dupa ce pastravii s-au rumenit, se toarna deasupra smantana incalzita bine, vin si o legatura de patrunjel ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    35 minute
  • 26-03-2010
  • 1541
  • 0
  • 0

guvide prajit

se spala in apa rece, se sareaza, se lasa 10-20 min dupa c are se dau prin malai/faina si se prajesc intr-o tigaie in ulei incins. Pentru ca sa se rumeneasca calumea, guvizii trebuie pusi la prajit astfel ca sa nu se atinga unii de altii, musdei de usturoi si vinul sunt componentele care trebuie sa nu lipseasca de pe masa pescarului ... mai mult

  • Peste prajit
    25 minute
  • 26-03-2010
  • 3447
  • 0
  • 0