Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Nisetru cu sos de ciuperci

Ciupercile taiate marunt se calesc in unt, apoi se adauga vinul si se lasa sa fiarba cu sare, piper, patrunjel tocat. Se aseaza bucatile de peste intr-un vas, se toarna peste el sosul de ciuperci si bulionul de rosii, se presara pesmetul si se introduce vasul in cuptor sa fiarba pestele si sa se gratineze. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 2069
  • 0
  • 0

Nisetru gratinat

Se aseaza bucatile de nisetru intr-un vas de sticla incasabila, se sareaza, se pipereaza, se adauga arpagicul taiat, patrunjelul tocat marunt, bucatele de unt si vinul. Se introduce vasul in cuptor sa fiarba pestele si se gratineaza. Se presara cu pesmet. ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 4614
  • 0
  • 0

Zacusca de nisetru

Se opareste pestele, se rade de solzi, apoi se taie felii, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. Se dau bucatile prin faina si se prajesc in ulei. Se fierb rosiile si se dau prin sita. Se taie ceapa foarte subtire si se caleste in ulei, se adauga sosul de rosii, morcovul fiert inainte si taiat felii, condimentele si maslinele. Se opareste arpagicul curata si se prajeste in ulei. Se amesteca cu sosul de rosii, se adauga bucatiile de peste, vinul se lasa sa fiarba descoperit. Cand este gata ... mai mult

  • Zacusca de peste
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1530
  • 0
  • 0

Nisetru la gratar

Se taie pestele felii, se sareaza si se pune pe gratarul firbinte, apoi se intoarce si se prajeste pe ambele parti. Se serveste cu lamaie. ... mai mult

  • Peste la gratar
    1 minute
  • 15-03-2010
  • 1600
  • 0
  • 0

Nisetru rasol

Se face o supa din toate legumele. Se fierbe nisetrul in supa preparata din ingredientele date si se serveste fierbinte, cu lamaie, unt firbinte si cu patrunjel tocat marunt ... mai mult

  • Rasol de peste
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1407
  • 0
  • 0

Nisetru la gratar

Se curata nisetrul, se spala si se taie bucati, care se dau prin faina si se prajesc inulei mult, pe ambele parti. Se serveste cu patrunjel verde tocat fin si cu felii se lamaie. ... mai mult

  • Peste la gratar
    1 minute
  • 15-03-2010
  • 2301
  • 0
  • 0

Nisetru prajit

Se curata nisetrul, se spala si se taie bucati, care se dau prin faina si se prajesc inulei mult, pe ambele parti. Se serveste cu patrunjel verde tocat fin si cu felii se lamaie. ... mai mult

  • Peste prajit
    1 minute
  • 15-03-2010
  • 2396
  • 0
  • 0

Morun cu branza

Se fierbe morunul si se desface in fileuri mici. Se prepara sosul alb din 1 lingura unt, 1 lingura faina, 1/4 l lapte, in care se adauga smantana. Se amesteca in sos bucatelele de morun si se pune pe foc mic sa fiarba incet 5-6 minute. Se fierb cartofii si se face un piure cu unt si lapte. Se aseaza piureul in forma de coroana pe o farfurie rotunda rezistenta la caldura. In mijlocul coroanei de cartofi se pune sosul alb cu morun. Se presara cascavalul ras si se introduce la cuptor sa se gratinez ... mai mult

  • Peste la cuptor
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1840
  • 0
  • 0

Stufat de morun cu ciuperci

Se aleg ciuperci mai mici, se spala si se pun cu 1 lingura unt sa fiarba inabusite in apa ce o lasa ele. Se pun feliile de morun cu ceapa tocata intr-o cratita cu 1 lingura unt, pe foc mic, se se inabuse, acoperite cu capac, pana incep a se rumeni, apoi se adauga faina, vinul, apa, sare, piper si patrunjel verde tocat si se fierbe pana scade apa. Se aranjeaza pe o farfurie mare feliile de peste si intre ele se pun ciupercile si se serveste. ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 1457
  • 0
  • 0

Fileuri de peste cu morcovi

Se poate intrebuinta orice fel de peste din cei mari. Se desface carnea de peste in fileuri. Morcovii se rad pe razatoarea mica. Se sareaza si se pipereaza fileurile de peste. Se aseaza intr-un vas uns cu ulei un strat de morcovi, se topeste cu ulei, se adauga sare, piper, cimbru si putina zeama de lamaie iar deasupra se pun fileurile de peste; se stropeste pestele cu lamaie, se acopera cu o hartie pergament unsa cu ulei si se introduce in cuptorul fiert sa se coaca 20 minute. Cand este gata, se ... mai mult

  • Peste file
    2 minute
  • 15-03-2010
  • 3649
  • 0
  • 0

Spaghete cu fructe de mare

Se curata fructele de mare si sclatesc in apa sarata si apoi se scurg de apa se pun in tigaie cu uleiul incins, si usturoiul taiat marunt. se pune sare si piper dupa gust, dupa 4 min. se pune vinul,apoi se pun rosiile taiate,in cubulete si fierb 5 min, se pun apoi spaghetele fierte 5 min, si se lasa la fiert inca 5 minute,dupa care se pune patrunjelul tocat marunt, si 2 linguri de supa ... mai mult

  • Salate de peste
    25 minute
  • 15-03-2010
  • 1278
  • 0
  • 0

Macrou cu ceapa la cuptor

se taie macroul si lasal sa scurga ,taie ceapa,in rondele curata morcovii si taiei ca pe ceapa, ia o tava mai mare si pune mai intai pestele,apooi ceapa si morcovul, separat intr-un ibric amestec avinul cu otetul bulionul cu boabele de piper, cu foile de dafin si o ceasca de apa, apoi dupa ce au dat in clocot le pui peste... peste, acopera tava si o bagi la cuptor, o lasi 90 min, apoi o scoati si o ornamentezi dupa pofta fiecaruia......... ... mai mult

  • Peste la cuptor
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 8282
  • 0
  • 0

Crap in sos de rosii

SE CURATA ,SE SPALA PESTELE SE PRESEAZA CU SARE SI lasal 30 min. la rece. spala cepa si taio rondele,la fel si cu rosiile,si punele intr-o tava. adauga untul topit, amestecand cu uleiul, apooi pune pestele, adauga vineul si otetul, foile de dafin ,casacaval ras,si potriveste cu sare si piper. pune tava la cuptor si laso 60 min. cand pestele este bine facut pune smantana si si mai lasa 15 min la cuptor. ... mai mult

  • Mancaruri de peste
    70 minute
  • 15-03-2010
  • 1655
  • 0
  • 0

Ton cu ceapa

Clatite : 150 g faina 2 oua 300 ml lapte/apa minerala 1 praf de sare 25 ml ulei Umplutura : 2 cutii de ton bucati/fulgi de ton in ulei (320 g) 1 ceapa mica zeama de lamaie sare piper Clatite Se varsa faina intr-un castron si se face o adancitura in mijloc, unde se adauga ouale batute, laptele si praful de sare. Se amesteca dinspre centru inspre mijlocul castronului, incet, pana se omogenizeaza. Se incinge tigaia si, cu un servetel de hartie inmuiat in ulei, se unge tigaia. ... mai mult

  • Gustari din peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1569
  • 0
  • 0

Supa de peste

Zarzavatul si ceapa, rasa prin razatoare cu gauri mari, se calesc 2 min cu 2 linguride ulei. Apoi totul se stinge cu 11/2 l supa de peste clocotita si se lasa sa fiarba pina cind se pregatesc perisoarele. Pestele,fara oase prea multe, se cutata de solzi si de piele si apoi se scoate carnea, trecind cu cutitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte si de alta a acesteia. Carnea cca 250 g care rezulta se curata de toate oasele si se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata si bi ... mai mult

  • Supe de peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1596
  • 0
  • 0

Supa crema

Se pregateste un bulion de legume in care se fierbe pestele. Se dezoseaza carnea si se trece prin masina de tocat,Se amesteca cu un sos alb, subtiat cu o ceasca de zeama de peste si se trece printr-o sita deasa.Se mai adauga restul de zeama si piperul. se potriveste cu sare. se dau cateva clocote. Se ia de pe foc, se adauga restul de unt, galbenusurile si smantana. ... mai mult

  • Supe de peste
    40 minute
  • 15-03-2010
  • 1315
  • 0
  • 0

Scoici inabusite

1.Frecati scoicile cu peria intr-un vas cu apa rece (aruncati-le pe cele sparte sau care plutesc).Puneti-le pe cele bune intr-un castron.Cu un cutit razuiti depozitele calcaroase si de crustecee formate pe cochilie , apoi smulgeti mustatile.Asezati scoicile curatate intr-un castron curat .Loviti cu un cutit scoicile deschise pentru a le verifica daca sunt vii; aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urm ... mai mult

  • Fructe de mare
    20 minute
  • 14-03-2010
  • 2238
  • 0
  • 0

Crap la tigaie

Pestele curatat de solzi, spalat bine si taiat in felii se sareaza si se pune la rece o jumatate de ora, dupa care se trece prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Cand se scot bucatile de crap se mai pune ulei in tigaie si se face rantas cu o ligura de faina. Rosiile se storc, iar zeama lor se amesteca impreuna cu otetul si se pune in tigaia de pe foc. Se potriveste sosul de condimente, se pun morcovii taiati rondele si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa sos ... mai mult

  • Peste prajit
    40 minute
  • 14-03-2010
  • 5560
  • 0
  • 0