Retete culinare cu peste

Preparatele culinare din peste au mare cautare in gastronomia romana si nu numai. Proverbul spune nici o masa fara peste. Pestele este o sursa de vitamine si minele. Pestele poate fi pregatit la gratar, prajit, la cuptor si exemplele pot continua. Ce este insa important este ca in orice reteta am folosi pestele trebuie sa fie proaspat, bine spalat si eviscerat. Pestele este de asemenea recomandat in multe regimuri alimentare intrucat contine putin colesterol si asigura o digestie usoara. Metode de pregatire; peste la cuptor, peste la gratar, saramura de peste, peste prajit, ciorba de peste, peste file. Atentie uneori pestele gras(crap, somn, etc) nu este indicat. Astfel cei ce doresc un regim viata cat mai echilibrat trebuie sa creasca aportul de carne din peste.

Oblete prajit

TIN,sa va spun ca obletele dupa parerea mea este mai gustos ca somnul,se prajeste foarte bine,asa taraneste,punem uleiul la incins in tigaie,apoi trecem obletele prin malai si-l asezam in tigaie.Eu de exemplu il prefer mai scorojit acum dupa pofta fiecaruia,,si cu o mamaliguta, un vin rosu de trupina e perfect.FOFTA BUNA VA DORESC... ... mai mult

  • Peste prajit
    20 minute
  • 12-03-2010
  • 2868
  • 0
  • 0

Crap la protap

Se despica crapul si se fixeaza pe niste betisoare (se trec betisoarele prin el pe lungime). Se pune intr-o tava de aragaz, unsa cu ulei si boia dulce. Se da la cuptor si cand incepe sa sfaraie se pune deasupra usturoiul tocat fin si vinul. Dupa ce s-a fript pe trei sferturi se da sare si piper dupa gust. Se stropeste mereu cu sosul format din ulei, vin si usturoi, cand este gata se serveste fierbinte ... mai mult

  • Peste la cuptor
    40 minute
  • 12-03-2010
  • 2429
  • 0
  • 6

Crap

Pestele curatat se lasa jumatate de ora cu sare, se cresteaza si in crestaturi se pune piper macinat, usturoi, felii de lamiie, cimbru. Se toarna pe deasupra ulei, vara se pun rosii, iarna bulion. Se pune la cuptor. Cand este aproape gata, se picura putin vin si se mai lasa cam 10 minute.pofta buna ... mai mult

  • Peste la cuptor
    30 minute
  • 11-03-2010
  • 2338
  • 0
  • 0

Reteta salata de icre (de stiuca sau de crap)

Urmatoarea retata este preluat-o de pe net textul nu imi apartine i-l aveam salvata pe calc in word. Dar dupa ce am testat-o si pot sa va spun ca a iesit extraordinara am zis sa o postez si pt altii. Va doresc pofta mare la cei curiosi sa o incerce. Preparare: Spalam icrele, lasandu-le sa se scurga de apa pe un tifon pus intr-o strecuratoare. Le intindem pe o farfurie si cu furculita scoatem toate pielitele. Dam sare dupa gust si le lasam sa stea. Daca le lasam pana a doua zi (ceea ce este r ... mai mult

  • Icre de peste
    30 minute
  • 11-03-2010
  • 5052
  • 0
  • 0

Reteta icre de crap

Se bat icrele de preferinta cu un mixer,initial crude, apoi se toarna putin cate putin ulei,asa cum se face o maioneza. Cand incep sa-si creasca in volum incepe sa se picure putin cate putin suc de lamaie,alternand cu picuratul uleiului. Se procedeaza astfel pana au consistenta dorita,la sfarsit se adauga ceapa taiata cat mai marunt. Se aseaza pe platou si se orneaza cu masline ... mai mult

  • Icre de peste
    20 minute
  • 11-03-2010
  • 5727
  • 0
  • 5

Ciorba de peste

se prepara foarte simplu,foarte usor mai intai se pune apa la incalzit apoi se adauga pestele de diferite sortimente,apoi se introduc mirodeniile,si se lasa la fiert,ultima data se adauga patrunjel pe deasupra si se prinde cu ou. ... mai mult

  • Ciorba de peste
    40 minute
  • 11-03-2010
  • 1854
  • 0
  • 0

Crap prajit cu sos

se taie crapul bucati si se prajeste,dupa ce se rumeneste bine se scoate si se pune la scurs excesul de ulei,se toaca ceapa marunt si se pune la prajit in acelasi ulei in care sa prajit crapul,cand se face aurie se pune usturoiul tocat marunt,aredeiul,otetul si boia se amesteca sa nu se lipeasca faina se adauga apa,se mai lasa 3 min la foc mic,se serveste cu crapul prajit,pofta buna,eu am facut si pe malul Dunari,e o minunatie ... mai mult

  • Peste prajit
    30 minute
  • 09-03-2010
  • 1978
  • 0
  • 1

Peste uscat la cuptor

se pune pestele uscatla fiert in 500g de apa pana se fierbe apa,se scoate pestele si se lasa scurs,se frig rosiile si ardeiul,se toaca marunt usturoiul si patrunjelul,se pune pestele intr-o tava si se pune rosiile,ardeiul,usturoiul si apa,se lasa la cuptor 50min la 200g,dupa 50 de min se scoate si se adauga delicatul si patrunjelul,pofta buna.... ... mai mult

  • Peste la cuptor
    80 minute
  • 09-03-2010
  • 5399
  • 0
  • 0

Plachie de pastrav

Se curata pestele . Intr-o tigaie se pune uleiul la incins in care se adauga ceapa taiata mere . Se lasa sa se caleasca bine iar cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga pasta de tomate si putina apa . Se amesteca apoi se dauga pestele care trebuie sa fie acoperit de apa . Se da intr-un clocot apoi se adauga zarzavatul se amesteca usor apoi daugam sarea dupa gust si putina sare de lamaie tot dupa gust . Se mai da intr-un clocot sa nu sa se farame pestele . Se seveste calda cu mamaliguta cald ... mai mult

  • Plachie de peste
    20 minute
  • 08-03-2010
  • 4674
  • 0
  • 0

Ciorba de peste

Se pune intr-un vas apa la fiert . Se curata pestele se spala intr-o singura apa se lasa la scurs . Se curata legumele ( ceapa , morcovul ) , se taie marisor si se pune la fiert si se lasa pana se fierb bine . Cand au fiert se adauga oezul si se lasa un clocot . Apoi se adauga pestele in straturi sau amestecat se drege de sare si se adauga si ardeiul iute . Se lasa sa dea in clocot apoi se adauga zarzavatul . Se mai lasa un clocot fara sa se amastece sa nu sa se farama pestele . Dupa fierbere se ... mai mult

  • Ciorba de peste
    30 minute
  • 08-03-2010
  • 1888
  • 0
  • 0

Pasta de peste cu heringi

Se curata heringii, se desareaza, apoi se trec prin masina de tocat cu sita deasa. Se adauga ceapa (trecuta prin apa clocotita, apoi tinuta in apa rece cateva minute) si untul, si se mai trec toate prin masina de tocat (dupa ce a fost curatat de resturile ramase de la peste). Se poate prepara si din chefal, hamsii sau sardele. ... mai mult

  • Pasta de peste
    20 minute
  • 07-03-2010
  • 2891
  • 0
  • 2

Piftie de peste

Se curăţă peştele fără a i se îndepărta capul, coada şi înotătoarele. Se împarte în porţii şi se pun într-o cratiţă cu apă, sare şi foi de dafin. Se fierb la foc potrivit, se ia spuma. Când peştele este fiert, se scoate, iăsându-se capul, care va fierbe în continuare până când zeama a scăzut astfel încât, luând o picătură între degete, să se simtă gelatinoasă. La ... mai mult

  • Piftii din peste
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 3785
  • 0
  • 0

Rosii umplute cu sardele

Se desface cutia cu sardele, se indeparteaza osul si se preseaza cu dosul lingurii pana se fac ca o pasta. Se inmoaie 2 feli de paine in apa, se scurge si se da prin sita. Ceapa se toaca si se pune intr-o tigaie cu ulei, pe foc mic, sa se inmoaie bine. Usturoiul si verdeata se toaca marunt. Se amesteca totul intr-un castron cu pasta de rosii, piper si sare. Cu aceasta compozitie se umplu rosiile care au fost scobite si se presara putin pezmet, se stropesc cu ulei si se introduc la cuptor la foc ... mai mult

  • Gustari din peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1526
  • 0
  • 2

Sufleu de salau

Se fierbe salaul, se scot oasele, se desface carnea in fileuri. Se prepara sosul alb din: unt, faina, si lapte sau zeama in care a fiert pestele.Se amesteca pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se adauga 3 galbenusuri, zeama de lamaie, cascavalul ras pe razitoare mica si albusurile batute spuma. Se pun intr-un vas de sticla incasabila, uns cu unt, fileurile de salau, se toarna sosul, se presara cascaval ras, si se introduce in cuptor sa se coaca. Se serveste imediat ce e gata. Se pun ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1362
  • 0
  • 0

Sufleu de peste

Pestele se curata se spala si se fierbe. Cand este gata fiert se scoate din apa se racoreste apoi se scot oasele toate iar carnea se sfarama bine pana devine o pasta. Se face un sos alb din 2 linguri cu faina amestecate cu untul, pe foc si cu laptele adaugat treptat. Se amesteca sosul cu pasta de peste se pun galbenusurile pe rand se adauga sare si albusurile batute spuma amestecand usor. Se unge cu unt un vas din care se va servi si la masa, se toarna compozitia in el si se introduce in cuptor. ... mai mult

  • Sufleruri de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1324
  • 0
  • 0

Ciorba de peste

Pestele mic se curata se spala si se fierbe in apa cu sare , impreuna cu legumele curatate, spalate si taiate marunt si vinul. Cand pestele este fiert se scoate din apa se se pun bucatile de peste mare. Se fierbe in continuare pana ce pestele este fiert. Se acreste ciorba cu zeama de lamaie sau varza,bors, otet. Ciorba se serveste cu crutoane. iar pestele mare se serveste separat. ... mai mult

  • Ciorba de peste
    2 minute
  • 07-03-2010
  • 1810
  • 0
  • 3

Scoici in sos alb

Se pune intr-o cratita untul. Dupa ce sa topit se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Se prajeste un pic. Se adauga rosiile decojite si taiate bucatele. Se adauga fructele de mare. Se adauga vinul. In cazul scoicilor se lasa sa fiarba pana cind scoicile se desfac. Daca sunt fructe de mare congelate se fierb doar 2-3 minute. Se aduga frisca si se lasa la fiert inca 5-7 minute ... mai mult

  • Fructe de mare
    30 minute
  • 07-03-2010
  • 2021
  • 0
  • 1

Calcan gratinat cu scoici

Se fierb scoicile timp de 7-8 minute, amestecand continuu. Se scot din cochilii dupa ce se racesc. Se pune intr-o tava calcanul, se presara cu sare si piper, foi de dafin si vin alb. Se introduce la cuptor la foc potrivit 30 minute. Se scoate din cuptor si se muta calcanul pe un platou tinut la cald.Se filtreaza sucul rezultate din prepararea pestelui si se pune intr-o cratita pe foc la scazut, apoi se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine un sos cremos. La sfarsit se ... mai mult

  • Fructe de mare
    50 minute
  • 07-03-2010
  • 1323
  • 0
  • 0