Biban in saramura
- Scorpionul
- 14-03-2010
- 4086
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 1 |
Descriere biban in saramura
Pestele curatat, spalat, se taie dea lungul sirii spinarii si se ia pielea jos de pe el. Se scot oasele mari si se taie carnea bucati. Se pace un foc peste care se aseaza o tabla groasa iar cand se infierbanta peste ea se pune bucatile de peste care intre timp au fost presarate cu sare si se frige pe ambele parti. Alaturat se pregateste o cratita cu capac, feli de usturoi, ulei si cimbru. Imediat ce pestele sa prajit se pune in cratita si se picura cateva picaturi de ulei peste pestele cald, apoi se presara feliute de usturoi si cimbru. Se acopeera repede si se lasa asa 15 min. Se face saramura din 400 ml apa si 40 g sare si se toarna peste peste.Se serveste cu mamaliga. Succes.
Ingrediente reteta
-
biban 2 bucati
-
saramura 400 mililitri
-
catei de usturoi 10 bucati
-
cimbru 5 grame
-
sare 50 grame
-
ulei 100 grame
biban in saramura : 0 comentarii