Bors ca la cherhana

Detalii

Porti 10
Timp 90

Descriere bors ca la cherhana

ca sa iasa borsul bun se incepe cu un toi de albitura. in ceaun se fierbe prima data maruntisul. dupa ce e gata se strecoara zeama si se da maruntisul la porci, rate, gaini, caini, dupa caz.in zeama rezultata se adauga radacinoasele si ardeiul gras tocate marunt, ardeiul iute tocat cu tot cu seminte. cand sunt aproape fierte se tranteste in oala pestele mare taiat bucati, nu prea mici sa nu se desfaca, vinul alb iar mai apoi rosiile tocate si ele cuburi. se acreste cu otet sau bors, fiecare dupa gust, si se drege cu vreo cateva oua. se ia de pe foc si se presara din abundenta cu verdeata(patrunjel, marar, leustean), si un praf de piper negru. se serveste zeama fierbinte, cu mamaliga rece iar pestele dupa gust, impreuna cu zeama sau separat cu un mujdei de usturoi, cu otet sau de ce nu, cu ambele. si se mai bea o albitura. sfaturi utile: zeama sa nu fie rece cand adaugati ceapa deoarece va capata un gust pregnant de ceapa si sarea adaugati-o la urma deoarece daca legumele nu sunt fierte cand o puneti le va intari. cred ca mi-e foame:))

Ingrediente reteta

  • peste marunt oblet, carasel, babusca, rosioara bibanas 3000 grame
  • peste mare crap, somn, lin, ce aveti 5 bucati
  • rosii 2000 grame
  • ardei gras 1000 grame
  • ardei iute, dar iute sa fie 2 bucati
  • morcov 1000 grame
  • telina 2 bucati
  • vin alb sec 1000 mililitri
  • ceapa 5 bucati
  • radacina patrunjel 5 bucati
  • pastarnac 5 bucati

bors ca la cherhana : 0 comentarii

Nu exista comentarii