Detalii
Porti | 4 |
Timp | 60 |
Descriere budinca de peste
Tocati pestele bucatele (folositi un cutit bine ascutit, in nici un caz masina de tocat), inmuiati painea in lapte si separati albusurile de galbenusuri.
Frecati galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adaugati painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amestecati foarte bine. Adaugati o lingura de pesmet fin macinat. Puneti in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amestecati.
Rasturnati compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coaceti budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serviti budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).
Frecati galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adaugati painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amestecati foarte bine. Adaugati o lingura de pesmet fin macinat. Puneti in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amestecati.
Rasturnati compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coaceti budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serviti budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).
Ingrediente reteta
-
peste slab 1000 grame
-
unt 100 grame
-
felii de paine 3 bucati
-
ceapa 1 bucati
-
oua 4 bucati
-
lapte 150 mililitri
-
pesmet 2 linguri
budinca de peste : 0 comentarii