Caras -conserva
- lin-pe-lin
- 04-09-2009
- 36190
- 0
Detalii
Porti | 10 |
Timp | 30 |
Descriere caras -conserva
Se curata de solzi pestele ( cel mai marunt pe care-l prindeti )si se taie capul , apoi se pun intr-o oala sub presiune la fiert . Apa se pune cat acopera pestele se adauga sare dupa gust , doua linguri de ulei , doua de otet . Daca vreti sa fie in sos tomat adaugati sucul de rosii dar sa fie concentrat . Se lasa la fiert pana incepe sa fluiere oala se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca fara a desface capacul . Dupa racire se desface capacul pestele se face ca o pasta se ia cu o paleta si se pune in borcane de 400 gr spalate si pregatite cam trei sferturi de barcan restul se completeaza cu amestecul de ulei si otet .Se capseaza borcanul se da la rece si se serveste dupa 4 -5 zile cu garnitura dupa plac ( rosii ardei ceapa ) Pofta buna !
Ingrediente reteta
-
caras 1000 grame
-
Sare 20 grame
-
suc de rosii 500 grame
-
ulei 100 grame
-
otet 200 grame
caras -conserva : 0 comentarii