Caras plachie

Detalii

Porti 5
Timp 15

Descriere caras plachie

Se curata pestele si se spala intr-o apa . Se lasa la scurs . Intr-un vas ( tigaie ) se pune uleiul si ceapa curatata si taiata mare la calit. Se lasa pana se inmoaie ceapa fara sa se arda apoi adaugam sucul de rosii . Se amesteca bine si se adauga pestele . Se completeaza cu apa sa acopere pestele . se lasa sa dea in clocot apoi se adauga sarea dupa gust si apoi zarzavatul . Se amesteca usor si se ami lasa un clocot sa nu sa se farame pestele . Se da jos de pe foc . Se serveste calda sau rece cu mamaliga calda . Pofta cuna !

Ingrediente reteta

  • caras 10 bucati
  • ceapa 4 bucati
  • ulei 100 grame
  • suc rosii 0.500 l 1 bucati
  • zarzavat pentru iarna - borcan 400 gr 1 bucati
  • sare 50 grame

caras plachie : 5 comentarii

  • eu pescuiesc foarte mult la babusca si i-mi place pentru ca este un peste care umbla in bancuri mari si daca gaseste momeala preferata pune f bine gura.nu stiam bine deosebirile intre ea si rosioara dar multe lucruri se schimba in functie de mediul unde o gasim .va multumesc si fir intins.




























































    e

  • hai vara hai..............hai la balta hai

  • ok,multumim si totusi este o placere sa prinzi rosioara la 250-300gr................ceaw

  • f.frumos! felicitari!

  • multumesc,chiar am avut niste discutii pe aceasta tema cu un amic si nu stiam exact deosebirile.foarte bun articolul si tine-o tot asa