Detalii
Porti | 8 |
Timp | 40 |
Descriere ciorba de cap de crap
Se grijesc roşiile, ceapa, morcovul, cartofii, ardeiul iute şi se taie mărunt, zaruri.
Capetele de peşte se spală scurt în apă rece .
Se pune peştele la fiert, împreună cu legumele şi zarzavatul tocat, în apă cât să-l acopere.
După primele clocote se spumuieşte şi se lasă să fiarbă, acoperit, 1 jumătate de oră bună.
Se toacă verdeaţa.
In sfârşit se sărează, se toarnă oţetul şi se mai lasă să clocotească 5 minute.
Se adaugă verdeaţă, se dă la masă.
Se oferă fierbinte, peştele pe un platou, zeama în castron.
Capetele de peşte se spală scurt în apă rece .
Se pune peştele la fiert, împreună cu legumele şi zarzavatul tocat, în apă cât să-l acopere.
După primele clocote se spumuieşte şi se lasă să fiarbă, acoperit, 1 jumătate de oră bună.
Se toacă verdeaţa.
In sfârşit se sărează, se toarnă oţetul şi se mai lasă să clocotească 5 minute.
Se adaugă verdeaţă, se dă la masă.
Se oferă fierbinte, peştele pe un platou, zeama în castron.
Ingrediente reteta
-
cap de crap 2500 grame
-
ceapa 2 bucati
-
rosii mari 3 bucati
-
morcov 1 bucati
-
cartofi potriviti 5 bucati
-
otet 2 linguri
-
ardei iute 1 bucati
-
leustean 1 bucati
-
telina 1 bucati
-
patrunjel 1 bucati
ciorba de cap de crap : 0 comentarii