Ciorba de crap

Detalii

Porti 4
Timp 2

Descriere ciorba de crap

Se taie marunt un morcov, un patranjel si ceapa. Se pun sa fiarba cu apa, adaugand orezul ales si spalat. Se curata crapul, se scoate osul amar de la cap, iar dupa ce a fost spintecat si sau scos intestinele, se spala repede fara a fi tinut mult in apa. Se taie bucati si cand zarzavatul este aproape fiert, se pune si pestele in oala (de obicei se aleg bucatile frumoase pentru prajit sau alta mancare, iar la ciorba se pune capul si coada). Se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se ia spuma si se potriveste cu sare. Cand este aproape gata, se toarna borsul fiert separat si strecurat, precum si o mana de verdeturi taiate marunt. Se lasa sa mai dea impreuna un clocot. Se serveste rece sau calda.

Ingrediente reteta

  • apa 2000 mililitri
  • bors 1000 mililitri
  • crap 600 grame
  • zarzavat de supa 1 bucati
  • orez 3 linguri
  • verdeata 10 grame
  • sare 5 grame

ciorba de crap : 0 comentarii

Nu exista comentarii