Ciorba de peste

Detalii

Porti 8
Timp 90

Descriere ciorba de peste

Pentru ca ciorba sa fie cat mai gustoasa este recomandat sa folositi 3-4 specii de peste(crap,stiuca,biban,caras). Se curata pestele, se taie separat capul si cozile;
Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama;
In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras;
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, felii de ardei gras si pestele portionat in bucati, precum si orezul curatat si spalat;
Se adauga sarea, piperul si zeama de la corcoduse sau zeama de varza.Se lasa la foc mediu-mic sa nu se sfarame pestele.

Ingrediente reteta

  • peste 2000 grame
  • orez 100 grame
  • ceapa 3 bucati
  • ardei gras 1 bucati
  • morcovi 3 bucati
  • patrunjel verde-legatura 1 bucati
  • leustean-legatura 1 bucati
  • rosii 3 bucati
  • hrean ras 2 linguri
  • zeama de varza 1000 mililitri

ciorba de peste : 0 comentarii

Nu exista comentarii