Detalii
Porti | 8 |
Timp | 90 |
Descriere ciorba de peste
Pentru ca ciorba sa fie cat mai gustoasa este recomandat sa folositi 3-4 specii de peste(crap,stiuca,biban,caras). Se curata pestele, se taie separat capul si cozile;
Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama;
In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras;
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, felii de ardei gras si pestele portionat in bucati, precum si orezul curatat si spalat;
Se adauga sarea, piperul si zeama de la corcoduse sau zeama de varza.Se lasa la foc mediu-mic sa nu se sfarame pestele.
Se pun la fiert capul si cozile in 2 l de apa rece, dupa fierbere se arunca carnea si se pastreaza zeama;
In zeama obtinuta mai sus se pune ceapa taiata rondele, morcovii marunt taiati si hreanul ras;
Cand s-au inmuiat se adauga rosiile curatate de pielite si samburi, felii de ardei gras si pestele portionat in bucati, precum si orezul curatat si spalat;
Se adauga sarea, piperul si zeama de la corcoduse sau zeama de varza.Se lasa la foc mediu-mic sa nu se sfarame pestele.
Ingrediente reteta
-
peste 2000 grame
-
orez 100 grame
-
ceapa 3 bucati
-
ardei gras 1 bucati
-
morcovi 3 bucati
-
patrunjel verde-legatura 1 bucati
-
leustean-legatura 1 bucati
-
rosii 3 bucati
-
hrean ras 2 linguri
-
zeama de varza 1000 mililitri
ciorba de peste : 0 comentarii