Detalii
Porti | 4 |
Timp | 25 |
Descriere ciorba olteneasca
Capul de peste se spala si se pune la fiert in apa cu sare 15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramana os.legumele se curata si se spala . morcovul se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari
ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
se adauga la sfarsit bulionul, busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba deasupra .
ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
se adauga la sfarsit bulionul, busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba deasupra .
Ingrediente reteta
-
cap 1000 grame
-
ceapa 1 bucati
-
cartof 2 bucati
-
ardei iute 1 bucati
-
usturoi 5 bucati
pleoscaitul face parte din categoria,zgomotelor involuntare.deci naturale siaparent incontrolabile!cind mincam si ne place ceva mai scapam un pleoscait .neplacut pt cei din jur dar se intimpla!se poate evita!.dar cum sa evite, niste puide rata acest sunet placut somnului ,pt care suna ca si o invitatie la masa?domnul clean il percepe ca si aterizarea unei lacuste sau a unei dude pe oglina apei,iar avatul ca si o sabioara sau oblete jucaus! putem sa imitam acest sunet!conditii:in general plute fine ,fire subtiri,si o miscare eleganta de retragare a firului ,inainte ca pluta sa atinga luciul apei.se poate face aceasta miscare si la lanseta,cind ne dam seama ca am scapat o bolta prea mare .exercitiul este mama succesului!(pt mine a fost valabil)
multumesc ady
felicitari pentru castigarea concursului