Detalii
Porti | 6 |
Timp | 90 |
Descriere conserva de peste
Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza. Ceapa se taie pestisori. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste, etc. Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrul. La final se pune uleiul si bulionul. Se une un capac si se lasa la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore. O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid. Daca se face in kukta se face tot la foc mic dar dureaza cca. 1 ora si jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma. Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane,se capseaza si se sterilizeaza. Se pastreaza foarte bine peste iarna. Se poate consuma cald sau rece.
Ingrediente reteta
-
albitura 1000 grame
-
suc de rosii 500 mililitri
-
ulei 6 linguri
-
foi de dafin 3 bucati
-
cimbru (fire) 4 bucati
conserva de peste : 0 comentarii