Crap cu ciuperci la cuptor

Detalii

Porti 4
Timp 90

Descriere crap cu ciuperci la cuptor

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu sucul de rosii, cateva boabe de piper, foile de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba (care amareste).Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune uleiul de masline. Tava se introduce in cuptor la foc mediu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atat pestele cat si ciupercile.Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta.Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.

Ingrediente reteta

  • crap 1000 grame
  • ciuperci 500 grame
  • ulei de masline 100 mililitri
  • suc de rosii 200 mililitri
  • foi dafin 2 bucati
  • vin alb 100 mililitri
  • lamaie 1 bucati

crap cu ciuperci la cuptor : 0 comentarii

Nu exista comentarii