Detalii
Porti | 4 |
Timp | 90 |
Descriere crap cu ciuperci la cuptor
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu sucul de rosii, cateva boabe de piper, foile de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja alba (care amareste).Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune uleiul de masline. Tava se introduce in cuptor la foc mediu, unde se lasa circa o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atat pestele cat si ciupercile.Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta.Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.
Ingrediente reteta
-
crap 1000 grame
-
ciuperci 500 grame
-
ulei de masline 100 mililitri
-
suc de rosii 200 mililitri
-
foi dafin 2 bucati
-
vin alb 100 mililitri
-
lamaie 1 bucati
crap cu ciuperci la cuptor : 0 comentarii