Detalii
Porti | 4 |
Timp | 120 |
Descriere crap cu sos de ceapa
Se curata pestele de solzi, se goleste de intestine, se spala si se sareaza.
Se lasa sa stea cu sarea pe el 30 min., timp in care se pregateste sosul.
Se taie ceapa pestisori, se asaza pe fundul unei forme impreuna cu putin usturoi tocat marunt, doua rosii bine coapte, decojite si taiate felii subtiri, un pahar de vin alb, jumatate din cantitatea de ulei si putina apa rece.
Pestele se cresteaza pe spate, se unge cu ulei, se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste ceapa.
Se introduce forma in cuptorul cald si se lasa pestele la foc potrivit o ora.
Se intoarce daca pestele este mai mare si nu s-a fript bine, dar umbland cu atentie, sa nu se rupa.
Cand este gata, crapul se scoate pe o farfurie mare si se taie felii.
Sosul in care s-a facut se trece prin sita, se mai clocoteste 5 min. cu piper boabe si se rastoarna peste feliile de peste.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi fierti, stropiti cu unt cald.
Se lasa sa stea cu sarea pe el 30 min., timp in care se pregateste sosul.
Se taie ceapa pestisori, se asaza pe fundul unei forme impreuna cu putin usturoi tocat marunt, doua rosii bine coapte, decojite si taiate felii subtiri, un pahar de vin alb, jumatate din cantitatea de ulei si putina apa rece.
Pestele se cresteaza pe spate, se unge cu ulei, se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste ceapa.
Se introduce forma in cuptorul cald si se lasa pestele la foc potrivit o ora.
Se intoarce daca pestele este mai mare si nu s-a fript bine, dar umbland cu atentie, sa nu se rupa.
Cand este gata, crapul se scoate pe o farfurie mare si se taie felii.
Sosul in care s-a facut se trece prin sita, se mai clocoteste 5 min. cu piper boabe si se rastoarna peste feliile de peste.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi fierti, stropiti cu unt cald.
Ingrediente reteta
-
crap mijlociu 1 bucati
-
ceapa mare 3 bucati
-
rosii decojite 2 bucati
-
ulei 150 mililitri
-
vin alb 150 mililitri
crap cu sos de ceapa : 0 comentarii