Crap la cuptor
- lin-pe-lin
- 06-01-2010
- 2859
- 0
Detalii
Porti | 10 |
Timp | 30 |
Descriere crap la cuptor
Se curata cartofii si se taie in lung ca pentru prajit dar mai grosi. Se curata pestele si se desface pe spate , se spala o data se scurge , apoi se condimenteaza cu sare ff putina , piper macinat si condimente pentru peste , se pune pe un platou . Intre timp se incalzeste cuptorul la o temperatura de 230 grade . Intr-o tava se pune o parte din ulei se adauga cartofii si se amesteca pe foc mic dupa care se adauga o parte din sucul de rosii se amesteca iar daca este prea gros se adauga putina apa .Daca a inceput sa fiarba se ia pestele condimentat se aseaza peste cartofii din tava astfel incat partea condimentata sa ramana deasupra , peste pestele asezat se pun rosiile taiate rondele restul de suc de rosii sa acopere toata tava iar la urma restul de ulei . Nu se mai amesteca . Se da la cuptor , se verifica la la 10 minute daca a scazut apa se adauga restul ramas . Dupa ce cartofii sau fiert iar pestele s-a rumenit se scoate si se serveste cald de preferat dar merge si rece cu lamaie , mujdei sau garnituri din muraturi , varza , etc. Pofta buna !
Ingrediente reteta
-
peste ( crap ) 2000 grame
-
cartofi potriviti 10 bucati
-
ulei 200 mililitri
-
suc rosii concentrat- sticla 1 bucati
-
lingura sare 1 bucati
-
piper macinat 1 grame
-
catei usturoi 4 bucati
-
apa - cana 250 g 1 bucati
-
condiment peste- pliculet 1 bucati
-
rosii potrivite 2 bucati
crap la cuptor : 0 comentarii