Detalii
Porti | 16 |
Timp | 45 |
Descriere crochete de peste si ciuperci
Inmoi painea in apa sau lapte.Cureti si speli bine ciupercile si ceapa,apoi le toci marunt si le inabusi putin in 2-3 linguri ulei.Speli fileurile de peste,le usuci si le dai prin masina de tocat impreuna cu franzela bine stoarsa si legumele calite si scurse.In pasta obtinuta,incorporezi 2 oua batute,patrunjelul tocat fin,piper si sare dupa gust.Omogenizezi compozitia si cu mainile umezite,formezi crochete pe care le treci pe rand prin faina,ou batut si pesmet.Prajesti crochetele in ulei incins,intorcandu-le pe toate partile.Le scoti pe hartie absorbanta.Indiferent daca le servesti ca aperitiv cald sau rece,insoteste-le cu felii de lamaie.
POFTA BUNA
POFTA BUNA
Ingrediente reteta
-
file peste 500 grame
-
ciuperci 250 grame
-
ceapa 1 bucati
-
1 legatura patrunjel 1 bucati
-
franzela 100 grame
-
apa sau lapte 200 mililitri
-
oua 3 bucati
-
pesmet 100 grame
-
2-3 linguri faina 3 linguri
-
ulei 200 mililitri
-
sare 1 linguri
-
piper dupa gust 1 grame
fir 0,16 ,ac 0,12, pluta 1 gr,
descrie o linie buna de pluta pt. babusca , nada momeli , etc.multumesc
"componenta de baza pentru babusca la inceput de primavara ramane tot pesmetul rosu, obtiunt din paine prajita la foc mic."
pezmetul rosu(chapelure rouge) se obtine numai din coaja de paine !!!