Fructe de mare
- marupescaru
- 23-04-2010
- 2015
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 50 |
Descriere fructe de mare
Pregatiti fructele de mare. Decorticati crevetii si indepartati-le vena neagra de pe spate, spalati sub jet de apa rece inelele de calmar.
Aruncati scoicile care sunt desfacute; frecati cu o periuta cochiliile celor ramase si indepartati “mustatile”. Puneti scoicile in apa rece cat sa le acopere si lasati-le pana vine momentul sa le folositi.
Curatati ghimbirul si dati-l prin razatoare sau taiati-l fin cu un cutit bine ascutit.
Puneti-l apoi untr-un castron cu usturoi, ardeii iuti si sosul de soia. Amestecati bine.
Puneti fructele de mare intr-un castron (cu exceptia scoicilor pe care le-ati lasat sa stea in apa) si turnati sosul de ghimbir peste ele. Amestecati bine, acoperiti vasul si lasati-le sa se marineze timp de 15 minute.
Incingeti bine o tigaie incapatoare, turnati uleiul si asteptati ca si acesta sa fie foarte incins, apoi adaugati legumele si prajiti-le timp de 3 minute. Adaugati sosul de prune.
Puneti fructele de mare, cu tot cu marinata in care au stat, peste legume, scoateti scoicile din apa, scurgeti-le si adaugati-le in tigaie. Prajiti totul 3-4 minute. Aruncati scoicile care nu s-au desfacut, ornati cu fasii de ceapa verde si serviti imediat, cu orez fiert.pofta buna
Aruncati scoicile care sunt desfacute; frecati cu o periuta cochiliile celor ramase si indepartati “mustatile”. Puneti scoicile in apa rece cat sa le acopere si lasati-le pana vine momentul sa le folositi.
Curatati ghimbirul si dati-l prin razatoare sau taiati-l fin cu un cutit bine ascutit.
Puneti-l apoi untr-un castron cu usturoi, ardeii iuti si sosul de soia. Amestecati bine.
Puneti fructele de mare intr-un castron (cu exceptia scoicilor pe care le-ati lasat sa stea in apa) si turnati sosul de ghimbir peste ele. Amestecati bine, acoperiti vasul si lasati-le sa se marineze timp de 15 minute.
Incingeti bine o tigaie incapatoare, turnati uleiul si asteptati ca si acesta sa fie foarte incins, apoi adaugati legumele si prajiti-le timp de 3 minute. Adaugati sosul de prune.
Puneti fructele de mare, cu tot cu marinata in care au stat, peste legume, scoateti scoicile din apa, scurgeti-le si adaugati-le in tigaie. Prajiti totul 3-4 minute. Aruncati scoicile care nu s-au desfacut, ornati cu fasii de ceapa verde si serviti imediat, cu orez fiert.pofta buna
Ingrediente reteta
-
fructe de mare 600 grame
-
ardei iute 2 bucati
-
ghimbir 1 bucati
-
catei usturoi 3 bucati
-
pastai 200 grame
-
orez 200 grame
fructe de mare : 0 comentarii