Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere hering cu sos de chimen
Se taie heringul in rondele de 3 cm grosime si presarati-le cu sare si piper.Prajiti-le in ulei la foc potrivit pana cand se rumenesc, apoi scoateti-le pe servetele absorbante si pastrati-le acoperite la cald.Topiti untul intr-o tigaie si adaugati faina si semintele de chimen.Rumeniti la foc mic pana cand faina incepe sa se ingalbeneasca, apoi puneti laptele turnandu-l putin cate putin si amestecand continuu.Adaugati zeama stoarsa de la jumatate de lamaie si fierbeti sosul pana incepe sa se ingroase.Puneti in sos bucatile de peste, potriviti de sare si piper si mai lasati sa fiarba la foc mic 2-3 minute.Serviti preparatul cald, ornat cu feliute de lamaie si frunze de patrunjel.
Ingrediente reteta
-
hering 4 bucati
-
unt 50 grame
-
ulei 100 mililitri
-
faina alba 2 linguri
-
lapte 400 mililitri
-
chimen - seminte 1 linguri
-
lamaie 1 bucati
hering cu sos de chimen : 0 comentarii