Hil prajit
- lin-pe-lin
- 12-01-2010
- 4053
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 20 |
Descriere hil prajit
Dintre toate retetele asta a ramas bine intiparita pentru ca atunci cand tata , pescar de meserie a venit si rasturnat horetul cu peste ceva m-a speriat semanaa peste . Eu copil si mama am luat-o la fuga si numai dupa un tarziu am revenit . Am stat alaturi cand pestele (caci peste era si tata ii spunea hil mai tarziu afland ca se numeste si anghila ) ia taiat capul si apoi la portionat rondele rondele si apoi le-a pus la prajit in uleiul incins la care adauga putina sare inainte de aruncat in ulei . Dupa prajire era scos si pus pe o farfurie peste care se punea putin otet , asa pana termina de prajit totul . Lua apoi lamaia si o taia felii si asezona toata farfuria . Pregatea apoi o mamaliga calda moale si cu putinusturoi se trecea la masa . Bunatate .O carne ff duce si grasa nu se poate manca decat cu otet si lamaie si nu poti multa . Daca aveti hil incercati este o bunatate . Pofta buna !
Ingrediente reteta
-
anghila ( hil ) 500 grame
-
ulei 200 grame
-
sare 20 grame
-
otet 100 grame
-
lamaie 1 bucati
hil prajit : 0 comentarii