Mancare de peste
- marupescaru
- 18-04-2010
- 3466
- 0
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere mancare de peste
Se curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat cu 1 kg apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa fiarba pana cind se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote apoi bucatile de peste. Se lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pana cind pestele si cartofii sunt gata. Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita asezindu-l in mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si zarzavatul fiert. Se amesteca uleiul cu zeama de lamiie si cu 2-3 linguri din zeama in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara cu patrunjel tocat.
Ingrediente reteta
-
peste 1 grame
-
patrunjel legatura 1 bucati
-
morvoci 2 bucati
-
ceapa 3 bucati
mancare de peste : 0 comentarii