Detalii
Porti | 8 |
Timp | 50 |
Descriere marinata de peste cu suc de rosii
Pestele se prajeste pe jumatate ca plachia de peste.In untdelemnul ramas, se caleste 2-3 minute, la foc mic, ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata foarte marunt.Se stinge cu sucul de rosii si vinul, se adauga 5-6 felii de lamiie, curatata de coaja alba care este amara ,bucatile de peste, foile de dafin, piperul si cca 1/4 l apa simpla sau apa in care a fiert capul pestelui; se pot pune si 20-30 masline.Se da la cuptor 20-30 minute, ca sa se formeze sosul.cesta se va ingrosa suficient cin se va raci, de la faina prin care a fost trecut pestele, inainte de prajire.Cind se scoate din cuptor, marinata se sareaza dupa gust.Se serveste rece ca fel intii.Astfel pregatit, se poate conserva in punga de naylon, la congelator, pina la 6 luni.
Ingrediente reteta
-
peste (crap, stiuca, somn,etc.) 1000 grame
-
ceapa mare 100 grame
-
suc de rosii 500 mililitri
-
vin 100 mililitri
-
lamaie 1 bucati
-
foi de dafin 2 bucati
-
boabe de piper 20 bucati
marinata de peste cu suc de rosii : 0 comentarii