Detalii
Porti | 8 |
Timp | 20 |
Descriere marinata de peste ii
Pestele se curata de intestine, apoi se indeparteaza capul si pielea.Se scot, apoi, 2 fileuri, trecind cu un cutit bine ascutit de o parte si de alta a coloanei, de la coada spre cap ca sa se taie toata carnea de pe oase.Fileurile obtinute se taie in bucati de 4-5 cm si se pun intr-un borcan.Toate ingredientele de mai sus - ceapa taiata in felii, apa, otetul, untdelemnul, foaia de dafin,piperul, o lingurita cu virf de sare se pun intr-o olita si se fierb in clocote 5 minute, apoi olita se ia de pe foc.Cind s-a racit, se desarta peste bucatile de peste si se amesteca bine.Se lasa sa se marineze 6-7 zile la rece, apoi pestele se serveste ca fel intii.Se pastreaza in frigider.
Ingrediente reteta
-
peste (scrumbii, heringi) 1000 grame
-
apa 250 mililitri
-
otet 100 mililitri
-
untdelemn 50 mililitri
-
foaie de dafin 1 bucati
-
boabe piper 10 bucati
-
ceapa 80 grame
marinata de peste ii : 0 comentarii