Detalii
Porti | 2 |
Timp | 60 |
Descriere pastrav betiv
mod de preparare:
De esti pescar si-ai fost in munti,pe- aproape,
sa prinzi al apei fulger sclipitor,
vioi si iute si grabit sa scape
de musca ce l-a pacalit usor,
iar bafta n-a lipsit,a fost in toate,
in vreme,in juvelnic si cu spor
ai adunat doi pastravi ca la carte
si febra musculara in picior...
Iar daca doar un orasean de rasa
te afli-n evidentele de stat,
la pescarie de te duci,pe masa,
gasesti doi pastravi.(Chiar,cat te-a costat?)
Ei bine,pestii-acestia din dotare
ii speli cu grija-n apa cu lamaie
si ii usuci,le dai piper si sare,
apoi un fard le dai,asa,sa fie,
cu pudra alba-a bobului de grau.
Asezi cu grija pestii intr-o forma
ce poti s-o dai caldurii fara frau,
tai ceapa in rondele,uniforma
si faci in jurul pastravilor brau,
deasupra lor,felii subtiri si acre
din trupul de lamaie o s-asezi
si doua foi de dafin,sacre,
vor da aroma ce-o imaginezi.
Ca pastravii sa ii imbeti pe loc
si sa se simta liberi ca-n natura,
torni berea peste ei si-apoi la foc,
dupa ce-mbraci atent,dupa masura,
forma in staniol,dai lucratura.
O lasi juma de ceas sa se rascoaca
si-apoi dai la o parte-ncet patura
de staniol.Si-i mai bagi o leaca
in febra din cuptor.Zece minute.
Cand pielea prinsa sa se rumeneasca,
ii scoti pe un platou pentru servire.
Mai pui alaturi si niste Feteasca
si vei afla ce-nseamna fericire.
Pofta buna!
Ingrediente reteta
-
bere blonda 500 mililitri
-
Pastrav 2 bucati
-
ceapa rosie 2 bucati
-
ulei 50 mililitri
-
lamaie 1 bucati
-
foi de dafin 2 bucati
-
sare 4 grame
-
piper 4 grame
pastrav betiv : 0 comentarii