Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere peste alb cu sos de legume
Se spala pestele, se zvanta, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu putin unt sau ulei. Se toarna deasupra vinul alb si se acopera sosul cu o folie de aluminiu.
In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat, dupa care se toarna peste ei zeama concentrata de legume si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10-15 minute, la foc mic.
Intre timp se da pestele la cuptorul incins la 200° si se lasa sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Se scurge zeama din forma in alt vas, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se adauga smantana, sarea, piperul si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Pestele se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi si sosul de ceapa verde.
In untul topit se pune zaharul si se lasa sa se caramelizeze. Morcovii curatati se tavalesc, intregi, prin zaharul caramelizat, dupa care se toarna peste ei zeama concentrata de legume si se lasa sa fiarba - cu capac - circa 10-15 minute, la foc mic.
Intre timp se da pestele la cuptorul incins la 200° si se lasa sa fiarba aproximativ un sfert de ora. Se scurge zeama din forma in alt vas, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba, se adauga smantana, sarea, piperul si coditele de ceapa verde taiate rondele.
Pestele se serveste fierbinte cu garnitura de morcovi si sosul de ceapa verde.
Ingrediente reteta
-
file de peste alb 400 grame
-
zeama de lamaie 1 linguri
-
vin alb 50 mililitri
-
morcovi subtiri 4 bucati
-
unt 20 grame
-
zahar- lingurita 1 bucati
-
supa concentrata de legume(knorr) 50 mililitri
-
smantana 2 linguri
-
ceapa verde(coditele) - legatura 1 bucati
peste alb cu sos de legume : 0 comentarii