Peste crud marinat
- lin-pe-lin
- 06-01-2010
- 48396
- 0
Detalii
Porti | 6 |
Timp | 20 |
Descriere peste crud marinat
Se ia un vas in care se pun e apa , otetul , sarea se poate si dupa gust , boabele de piper negru , coriandru si cimbru si se da la foc pentru clocotit . In acest timp se curata pestele de solzi si maruntaie , apoi se taie rondele si se pun intr-un vas mai mare . Cand a dat apa in clocot se toarna apa clocotita dupa care se acopera vasu care se lasa sa se raceasca . Ceapa se curata si se taie rondele . Dupa ce se raceste se ia pestele se aseaza in borcan peste care se toarna apa cu toate cele mirodenii , deasupra se aseaza 1-2 rondele de ceapa apoi se sigileaza borcanul .Se lasa la macerat 3-4 zile apoi se poate servi cu lamaie sau cu alte garnituri .Se poate pastra si pentru perioada rece . Pofta buna !
Ingrediente reteta
-
peste ( scrumbie , caras potrivit , macrou , etc.) 1000 grame
-
apa 750 mililitri
-
otet 250 mililitri
-
linguri sare 1 bucati
-
boabe piper negru 20 bucati
-
boabe cimbru si coriandru-lingurita 1 bucati
-
ceapa potrivita 1 bucati
peste crud marinat : 0 comentarii