Peste cu maioneza
- marupescaru
- 05-03-2010
- 2420
- 2
Detalii
Porti | 4 |
Timp | 30 |
Descriere peste cu maioneza
Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura.
Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat,
pana se amesteca toata.Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.
Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Mod de preparare:
Se fierbe salaul. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald. Se scoate carnea cat mai intreaga. Se asaza pe o farfurie lunga de forma pestelui, se toarna deasupra sosul de maioneza. Se pun imprejur, dupa gust si dupa posibilitate, foi de salata verde, aspic, gaturi de raci, feliute de castraveti in otet etc.
Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie. Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.Daca se intampla ca maioneza sa se taie in cursul pregatirii, se pune un galbenus de ou in alt castron, se amesteca cu o lingura de lemn apoi, cu o lingurita, se adauga putin cate putin din maioneza care s-a taiat,
pana se amesteca toata.Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleiului prea rece. De aceea iarna se recomanda ca uleiul sa fie putin incalzit inainte de intrebuintare.
Daca maioneza este reusita, dar prea groasa, se poate subtia cu putina apa.
Mod de preparare:
Se fierbe salaul. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface mai usor cand pestele este cald. Se scoate carnea cat mai intreaga. Se asaza pe o farfurie lunga de forma pestelui, se toarna deasupra sosul de maioneza. Se pun imprejur, dupa gust si dupa posibilitate, foi de salata verde, aspic, gaturi de raci, feliute de castraveti in otet etc.
Ingrediente reteta
-
salau 1000 grame
-
galbenus ou 3 bucati
-
ulei 200 mililitri
pt nodurile facute cu fire de nailon mai ales sa aveti in vedere ca firul cu ochet sa se aseze in fata paletei deoarece in momentul inteparii sa nu deterioreze paleta firul.
salutam !!! eu asa leg acele dar tija o tzin spre stanga, adica invers cum e aici, pentru ca ma ajuta curbura acului sa nu plece capatul liber al firului.