Detalii
Porti | 4 |
Timp | 60 |
Descriere peste cu miez de nuca
Pestele se curata si se spala, se indeparteaza capul si aripioarele, se taie felii mari si se pune la fiert cu apa calda cat sa-l acopere si se sareaza. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa la cald. Separat se pregateste sosul: hreanul se da pe razatoarea mica, se pune intr-un vas adanc, unde se amesteca cu miezul de nuca. Peste amestec se pune miezul de la cele doua felii de paine proaspata bine faramitat si smantana.Amestecul se sareaza dupa gust, se indulceste cu un cub de zahar (o lingurita de zahar) si se amesteca bine pana ce se topeste zaharul. Se stoarce o lamaie si se omogenizeaza. Sosul astfel preparat se toarna peste pestele fiert si se servesc impreuna cu legumele fierte.
Ingrediente reteta
-
crap 1500 grame
-
miez de nuca macinat 150 grame
-
zahar cubic 1 bucati
-
hrean 150 grame
-
lamaie 1 bucati
-
smantana 200 mililitri
-
felii de paine 2 bucati
peste cu miez de nuca : 0 comentarii