Detalii
Porti | 6 |
Timp | 60 |
Descriere peste cu nuca si stafide
Pestele se curata, se spala si apoi se taie de-a lungul abdomenului. Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in jumatate din cantitatea de ulei. Cand ceapa este aproape calita se adauga icrele, curatate de pielite. Se mai lasa cca. cinci minute si se ia tigaia de pe foc. Se lasa sa se raceasca si se adauga nucile macinate, stafidele, piperul si sarea. Peste toate aceste ingrediente se adauga ouale crude si se amesteca pana se obtine o pasta omogena. Se umple pestele cu aceasta compozitie, dupa care se coase si se baga la cuptor intr-o tava tapetata cu ulei. Se tine la cuptor cam o jumatate de ora. Din cand in cand se pune pe deasupra sos din tava. Cand este aproape gata se toarna vinul si se mai lasa catava minute. Se serveste cald.
Ingrediente reteta
-
crap 1500 grame
-
miez de nuca 200 grame
-
icre 150 grame
-
stafide 100 grame
-
ceapa 250 grame
-
oua 2 bucati
-
vin 100 mililitri
-
ulei 150 mililitri
peste cu nuca si stafide : 0 comentarii